IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за 2023 – хромираните устни превземат сцената

8 януари 2023 10 30

Време е да заблестите

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всички сме чували за хромираните нокти – техниката за маникюр, която придава на ноктите отразяващ блясък или остъклено, матирано покритие. Сега обаче е време на сцената да излязат хромираните устни и да заемат централното място, което им се полага. Този външен вид е наоколо от дълго време, но чак сега получава своя момент на слава.

Беше само въпрос на време хромираната тенденция да си проправи път към върха в гримирането. Блестящата металик визия се заражда в началото на новото хилядолетие и като се има предвид, че всички неща от 2000-те години отново са на мода, не е чудно, че гримьорите и ентусиастите по красота сега правят устните си да изглеждат като тези от 1999 година. В онези дни всичко се покриваше с брокат и блясък, металикът беше задължителен цвят, появяващ се както върху дрехите, така и върху лицето.

@jazlmao Trying on all of the NEW duochrome lipsticks from @chaoticcosmetics !! These are SO FUN!!! ? which one would you get? #duochrome #duochromelips ♬ Yacht Club - MusicBox

Хромираните устни са духовната сестра на матираните устни, въпреки че са по-малко пастелни и не чак толкова цветни. Вместо да се чувствате като с брокат, тук по-скоро ще забележите метален отблясък, отколкото остъклен, като това ще придаде на визията ви малко по-футуристично излъчване. Устните тук също така са тясно свързани с дуохромните сенки за очи и пигментите, отличаващи се с многостранния си блясък и наслоени, текстурирани цветове.

Като се има предвид популярността на матираните покрития през 2022 година, гримьорите и почитателите на грима сега преминават към света на хрома. Вече започнахме да виждаме подобни нюанси върху бузите и очите, така че защо да не ги пренесем и върху устните си?

Тенденцията започна да набира скорост към края на 2022 година, когато блясъкът и брокатът бяха предпочитани теми за Коледа и Нова година. Добавянето на метален завършек към цялостната визия е напълно разбираемо за подобни събития, особено ако сте на тематично парти, почитащо тенденциите от 90-те и 2000-те години.

Усетили накъде отиват нещата, много марки започнаха да експериментират с хромирани формули, особено във формат на течно червило. Тъй като индустрията за красота продължава да се развива и прави иновации, хромираните гримове са по-често срещани, по-добре направени и е по-малко вероятно да се усещат като тебеширени или като буци, които сякаш сте извадили от 90-те години. На пазара има и множество цветни хромирани червила с кремообразна текстура, матово покритие и невероятен блясък, които ще ви осигурят безупречна визия.

Зимен грим – как да изглеждате като красив снежен ангел

Балсам за устни – нуждаете ли се от него?

Допаминов грим – решението за по-добро настроение през зимата

Част от потребителите в социалните мрежи пък експериментират и сами създават хромирани устни, използвайки очни линии с металик и бляскави сенки, за да добавят футуристична нотка към външния си вид. Може да създадете подобна визия, като комбинирате матови сребристи сенки за очи с течна очна линия с блестящо сив оттенък. Други потребители пък директно нанасят хромирани сенки върху устните си за изцяло нов външен вид.

Хубавото при хромираните устни е, че не трябва да пътувате назад във времето, за да ги постигнете. Ако имате цветна основа и хромиран пигмент или металик сенки за очи, които стоят неизползвани в чекмеджето ви с гримове, сега е моментът да ги извадите. Поддържайте визията с повече блясък и сте готови за своя момент на слава.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари