IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода и красота: Кой е цветът на 2023 година и как да го носите?

31 декември 2022 13 30

Ето какво е задължително да имате в гардероба и в козметиката си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Цветът на годината на Pantone е нещо повече от нюанс, определящ тенденцията, която скоро ще се появи в магазините, ще се носи по модните дефилета и ще бъде поставена върху стените на множество нови домове. Това е културен лакмус, който измерва момента, в който се намираме.

Когато избират цвета на Pantone за 2023 година – Viva Magenta 18-1750, изобилен нюанс на пурпурночервено, експертите по цветовете не само оцениха света на дизайна, но и духа на нашето време. По думите им, решението им се крепи на факта, че цветът е смел и отразява вътрешната сила. Маджентата изпълнява тази роля прекрасно, като може да ни вдъхне необходимата увереност, с която да владеем следващата година.

След като екипът на Pantone решава какво усещане иска да предизвика избраният цвят, посочването на нюанс е било лесна задача. „Не мисля, че някога сме имали голямо противоречие“, казва Леатрис Айземан. Психологията зад цвета е поставена на първо място, а след задълбочено проучване – включително вдъхновение, черпено от художествени изложби, пътувания, модни ревюта и дори видеоклипове в TikTok – цветът е избран.

„Последните няколко години бяха трансформиращи в много отношения, когато говорим за самочувствието на хората и начина, по който се мисли за благосъстоянието, приоритетите и идентичността“, казва Лори Пресман. Вдъхновен от червения оттенък на кохинила – естествено багрило, получено от буболечката кохинил – яркият цвят е вкоренен в началото на човечеството. И все пак той е модерен нюанс, който може да се използва по много смели начини – от неочаквани сенки за очи до грабваща вниманието боя за стена.

Според Бри Луна, маджентата представлява универсална любов, състрадание, безкрайна мъдрост и интуиция. Така че, когато навлизаме в новата година, това е цвят, който ще използваме, за да подобрим желанията на сърцето си.

Луна казва, че пурпурното е изключително креативен цвят и енергична сила, които преместват границите, за да донесат величие на света като цяло, правейки ги въздействащи за душата и духа. Визионерският нюанс също е известен с това, че помага при реализирането на мечтите, поради което може да ни помогне да постигнем целите си през 2023 година. И един от най-лесните начини да го включим в живота си е чрез нашата рутинна процедура по разкрасяване.

Как да използвате маджентата в грима

Устни

Тъй като използваме устните си, за да говорим, те са мощен инструмент за комуникация и фокусна точка за проявление. Докато нанасяте пурпурно червило, мислете за неща, които ви носят радост в живота. Също така, отбележете всички прекрасни качества за себе си. Заявете на глас какво искате да създадете с цел да го превърнете в реалност. След това се погледнете в огледалото и се похвалете. Изпратете целувка на себе си, за да затвърдите положителната енергия, която внасяте във вашия свят.

Бузи

Нечии бузи представляват упорит дух и дори свирепост, които имат в постигането на своите стремежи. Подчертаването на бузите с руж в цвят маджента ще ни даде тласък да постигнем това, което искаме – без задръжки. Нищо не може да застане на пътя ни, след като разпалим страстта в себе си и прегърнем величието. И нашите бузи държат ключа към постигането на всичко, което сме си поставили за цел. Пурпурните бузи са най-добрият начин да спечелите – в любовния, професионалния или личния живот. Позволява ни да излъчваме мъдрост, усет и позитивност.

Виктория Бекъм разбива социални мрежи, звезди и критици: Зеленото е новият цвят!

Ново червило – кой цвят да изберете?

Нов маникюр: 6 цвята, които винаги са на мода

Очи

Очите са прозорци към нашите души. Те ни позволяват да видим истината във всеки въпрос, поради факта, че ни дават дара на възприятие и знание чрез зрение. Нашите очи също могат да ни предпазят от вреда и негативност. Така че е важно да помислим какво искаме да внесем в живота си на лично ниво. Мислете за любовта, приятелствата, връзките – всичко, което кара духа ви да пее и да се рее от щастие. След това посочете едно конкретно чувство, докато нанасяте очна линия в цвят маджента и се фокусирайте върху него. Съвсем скоро намеренията ви ще внесат енергия във вашите видения.

Как да включим маджента в стила

Маджентата е чудесен цвят за всеки сезон, но ще е особено популярен през пролетта и лятото. Като по-ярък нюанс, той перфектно се вписва в топлото и слънчево време, носейки ни не само положително настроение, но и допълнителна самоувереност. Изберете рокля или костюм за офиса, за да вдъхнете респект у останалите, а за ежедневната си визия може да заложите на всичко, каквото пожелаете – от обикновена тениска до официални панталони.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари