IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ламинирана кожа – тенденция от TikTok, която си заслужава

21 януари 2023 13 30

Ето какво трябва да знаете за нея

IStockphoto

IStockphoto

TikTok е платформа, в която много от нас гледат забавни клипчета и публикуват такива. Но освен тях, там има много полезни видеа, показващи ни как да се гримираме и да се грижим за кожата си. След като тенденцията глазирана като поничка кожа доби голяма популярност, дойде ред на друга. И тя е идеална за началото на годината, която започнахме с блясък на лице.

Ефектът на ламинирането по кожата е новия тренд, по който си падат бюти инфлуенсърите. Част от неговата слава идва от различни визии за красота, показани на множество седмици на модата през изминалата 2022-а. Оттогава мнозина го копират, защото се постига много лесно.

Какво е ламинирана кожа?

Въпросният ефект се доближава доста до начина, по който изглежда лице, което току-що се е изпотило или е мокро, непосредствено след излизане от банята. Един от първите, който прави грим тип ламинирана кожа, е гримьорът Тери Барбър.

„Кожата за сезона е като потна, което вече не е отрицателно. Всички дизайнери, с които работя, говорят за потна кожа, сякаш току-що сте излезли от океана на почивка или сте били на дансинга… или току-що сте правили секс“, обяснява той пред Refinery29.

За да е ламинирана кожата на вашето лице, освен ефекта на потта, трябва да имате и малко блясък по него. Обикновено ние искаме да скрием естественото омазняване (по скулите и Т-зоната), но сега то ще бъде на показ.

Спирала с брокат – допълнение към вашия зимен грим

Въпросната тенденция може да бъде повратна точка за онези от вас, които имат по-мазна кожа. Вместо да се фокусирате върху скриването на излишната мазнина, просто осигурете на лицето си достатъчно хидратация и запечатайте тази влага, за да прегърнете естествения си блясък, обясняват инфлуенсъри в TikTok и Instagram. Дори и да нямате мазна кожа, ще ползвате по-малко гримове и ще насърчите естествения си вид, което е по-добре за вас.

Как да получите ламиниран ефект?

Тук не говорим за използването на конкретни продукти, а по-скоро за грижа за кожата, с която тя ще бъде добре хидратирана и овлажнена. Една от стъпките е да смесите кремове, основа и овлажнители за ултрахидратиран вид. Може да сложите и лек кремообразен хайлайтър, за да постигнете перфектен блясък.

Грим 2023 – Виктория Бекъм със семпла зимна идея

Грим за 2023 – хромираните устни превземат сцената

Грим 2023 – 6 остарели тенденции, за които да забравите

Създаването на хидратирана основа чрез козметика ще ви доближи максимално до постигането на ламинирана кожа за поредното ви излизане с приятелки или специално събитие.

Избягвайте матиращи продукти. Вместо тях нанесете по-леки, за предпочитане полупрозрачни. В случай, че искате да контурирате лицето си, използвайте само кремообразни бронзанти и ружове. С тях ще имате нежни розови скули.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

licbezlic ( преди 1 година )
Ъхъм... Щом смятате, че тази тенденция е тръгнала от ТикТок, при това миналия месец, може да видите статията ми в блога, която датира много преди това. Там кожата ми е буквално ламинирана на показното, при това с подходящи стилизиращи и мумифициращи продукти за лице, а не с лека формула на крем. Проучвайте всички източници преди да пишете... или поне licbezlic в Blogger.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар