IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови прически – вафличките в косите пак са на мода

28 януари 2023 15 00

Ще има по-големи начупвания от преса в косите

IStockphoto

IStockphoto

Спомняте ли си прическите през 90-те? Освен метални диадеми, черни шноли и път на триъгълници или квадратчета, много от нас притежаваха преса за вафлички. Тогава керамичните бяха скъпи и тепърва навлизаха на пазара, ето защо използвахме метални. Те скубеха и накъсваха косата, но това не ни правеше особено впечатление. Важното беше да сме с хубави прически.

Ариана Гранде, Джиджи Хадид, момичетата от Spice Girls, Шей Мичъл, Кейти Пери, дори Ким кардашян и Парис Хилтън. Това са малка част от известните жени, които неведнъж сме виждали с коса с обем, придаден от пресата с въпросния ефект. Макар някои да смятат, че той трябва да си остане дълбоко скрит, ще се изненадате, че в последно време все повече потребители на социалните мрежи търсят идеи с него.

Така например статистиката на TikTok показва, че клипчетата с хаштага #HairCrimping са събрали над 9 милиона гледания, което си е постижение.

@hairsyrup don’t forget the heat protection ? #hairtok #mollymae #haircrimping #mollymaewavekit #hairstyle ♬ original sound - spedupcaribbean

Макар цялата коса със ситни вафлички отпреди повече от 10 години да не е толкова актуална, трябва да знаете, че все пак пресите за тях още се търсят за различни прически. И това доказват клиповете на безброй потребители.

Прически с вафли – на кои да заложите?

Може да се каже, че освен малките, които се прокрадват за малко обем и разнообразие, по-големите начупвания на косите са по-харесвани. А и с тях няма да изглеждате толкова ретро.

Ако си пазите старата преса за вафли, то е време да избършете прахта от нея и да я използвате.

1. Небрежен кок

С преса за по-ситни вафли може да оформите половината си коса, която да приберете на небрежен кок отзад. Благодарение на тях той е по-обемен и изглежда много по-добре.

2. Нежни вълни

Ако имате двойна или тройна преса, може да си направите нежни вълни на цялата коса.

Нова прическа – стиловете, които ще ви направят по-млади

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

3. Медена грива

Ако наскоро сте си направили кичури например в медени тонове, ще ви забележат повече, ако си сложите малко дребни вафлички в косата.

За още идеи за нови прически и бюти съвети последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари