IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красавицата и зимата: Късметлийската тройка в козметиката е балсам, мицеларно олио и мицеларен гел

29 март 2023 08 30

Задължителните продукти за всяка кожа

Красавицата и зимата: Късметлийската тройка в козметиката е балсам, мицеларно олио и мицеларен гел

Кой е най-лошият ви навик, от който не можете да се откажете? Опитвате отново и отново, но той, като гадно водорасло между пръстите на ръцете, постоянно намира начин да остане закачен за вас! Може би това са цигарите? Постоянно щракане на телефона? Социалните мрежи? Или пък безцелното гледане на телевизия?

Е, моят гаден навик е облизването на устните. Правя го постоянно и вече ми се е превърнало в емблематична черта. Мисля, че е с мен от детството, когато помня, че толкова често се облизвах, че устните ми бяха червени чак до носа. Майка ми постоянно ми казваше, че това само ще ми навреди и трябва да използвам балсам, но като всяко едно дете, думите ѝ влизаха от едното и излизаха през другото ухо.

О, колко съжалявах след време! Облизването, колкото и противоречиво да звучи, всъщност не хидратира устните. Макар всеки да си мисли, че така доставяме известно количество вода към кожата, действието е контрапродуктивно. То засилва сухотата, напукването и неприятния вид на устните. А и води след себе си още по-често облизване, което стартира един порочен кръг, от който трудно може да се излезе. Аз се опитвах цели 23 години.

Балсамите за устни се превърнаха в най-добрия ми приятел. Имах по няколко, в различните ми чанти, за да съм сигурна, че винаги ще бъда подготвена. Всеки път, когато си помислех да оближа устните си, посягах към балсама, нанасяйки отново и отново, стремейки се към така желаната хидратация. Изпробвала съм много продукти, от някои бях доволна, други бързо бяха изхвърляни или просто прибирани в чекмеджето за всеки случай, когато се окажа без балсам и не ми се излиза за нов.

балсам за

Играта на проба-грешка обаче приключи веднага щом открих стика за устни на Laboratorios BABÉ. Компактен, лек и в красива опаковка, той се превърна в задължителен аксесоар към всеки мой тоалет. Още след първото пробване разбрах, че ще се разберем с него и ще започнем връзка, която ще издържи на всякакви трудности и предизвикателства.

Като човек, който не обича оцветени и ароматизирани балсами, този на Laboratorios BABÉ е точно за мен. Съдържа няколко важни съставки, които са ключови за хидратацията и ефектът се забелязва мигновено. Комбинацията от витамин С, масло от авокадо и масло от кокум не само се грижат за по-овлажнените устни, но и се борят с напукването и създават по-плътен вид.

Най-доброто в балсама на Laboratorios BABÉ е фактът, че той съдържа и 20-факторна слънцезащита. Може да ви се струва странно, но устните също изгарят, дори по-бързо и по-болезнено от останалата част от кожата. Напукването тук, в резултат от вредните слънчеви лъчи, води до обелване и кървене, а заздравяването е изключително дълъг и досаден процес.

Кожата на устните е много по-тънка и по-чувствителна, така че е задължително да се погрижите за нея. Не излизайте без балсама за устни на Laboratorios BABÉ, за да сте сигурни, че винаги ще имате красиви, плътни и хидратирани устни, които ще бъдат готови за всяка романтична изненада от любимия човек.

Романтичните изненади обаче могат лесно да бъдат развалени, когато чувствате лицето си мръсно и натежало от изтощителния работен ден. Единственото, което искате, е да влезете под душа и да го измиете със сапун, надявайки се това да ви помогне да се почувствате по-добре и да изчистите всички натрупвания по кожата.

Миенето със сапун обаче е една от основните грешки, които много от нас правят. Повечето измиващи продукти са изключително агресивни към кожата, причиняват зачервяване и сухота, като могат лесно да раздразнят кожни проблеми като акне или екзема. Затова ви препоръчвам да се насочите към мицеларни алтернативи.

чистене с

Вероятно когато чуете думата „мицелар“, веднага се сещате за мицеларна вода и си казвате, че вече знаете абсолютно всичко за нея и нямате нужда от повече информация. Разбираме ви и затова днес няма да ви говорим за мицеларна вода, а за по-малко известни, но също толкова ефективни и задължителни продукти – мицеларен гел и мицеларно олио.

С две ръце ви препоръчвам мицеларният гел на Laboratorios BABÉ, който съдържа само три активни съставки, което го прави изключително лек и подходящ за всеки тип кожа. Във формулата му ще намерите глицерин, бетаин и женско биле. Всички те се грижат за по-доброто почистване на кожата, като в същото време не я оставят суха или раздразнена.

Тук, за разлика от мицеларната вода, няма да ви е нужен тампон за употреба. Гелът може спокойно да се нанесе с ръце върху навлажнена кожа. С лек масаж за по-лесно абсорбиране и активиране на съставките, втрийте продукта, докато усетите създаването на лека пяна. След това изплакнете обилно с вода, като може да правите това упражнение сутрин и вечер за по-ефективни резултати.

Наличието на бетаин в мицеларния гел на Laboratorios BABÉ осигурява по-добра хидратация, защита на кожната бариера, подобряване на гладкостта и мекотата, като в същото време се бори с досадното лющене. За всички, които се страхуват от стареенето на кожата, ще кажем, че бетаинът се бори и с този процес, като омекотява текстурата и ефективно запълва гънките, за да намалите фините линии и бръчките.

Мицел

Глицеринът, от своя страна, привлича вода във външния слой на кожата както от по-дълбоките ѝ пластове, така и от въздуха. Той е безопасен за всички типове кожа, което прави мицеларния гел на Laboratorios BABÉ още по-привлекателен и прекрасно допълнение към рутинната ви грижа за красота.

А за да бъде картинката пълна и да си осигурите още по-чиста и блестяща кожа, ви предлагам да включите и двуфазното мицеларно олио на Laboratorios BABÉ. То е изключително ефективно за вечерите след дискотека, когато не можете да свалите тежкия грим с обикновена мицеларна вода. За да предотвратите прекалено търкане и нараняване на уязвимите области около очите, двуфазното олио е решението за вас.

Тук глицеринът отново е основна активна съставка, като гарантира успокояването на кожата и хидратирането в дълбочина. Прекрасната новина е, че двуфазното олио е с формула без измиване, което позволява на лицето ви да се наслади на активните съставки през цялата нощ.

Освен глицерина, в мицеларното олио на Laboratorios BABÉ ще забележите и наличието на масла от памук и невен, които се задържат на повърхността на кожата и я подхранват. Не се притеснявайте, те няма да запушат порите ви, а само ще осигурят на лицето мекота и хидратация.

Всички тези жизненоважни ефекти за блестящата кожа могат да бъдат постигнати с един памучен тампон и двуфазното олио на Laboratorios BABÉ. Разклатете бутилката добре преди употреба, след това с леки движения изтрийте грима или натрупаната мръсотия от работния ден. За допълнителна хидратация оставете продукта да попие в кожата, без да отмивате.

След дълго търсене на решението за блестящо и красиво лице, се спрях на продуктите на Laboratorios BABÉ – балсам, двуфазно мицеларно олио и мицеларен гел. Определено това е моята 3в1 комбинация, от която не мисля да се отказвам някога.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари