IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически 2023 – пробвайте тренда C-Cut

26 март 2023 15 00

Чрез него косата изглежда по-издължена

IStockphoto

IStockphoto

Платформи като TikTok и Instagram допринасят за това да се информираме първи за актуалните тенденции за прически 2023. Тази година някои стилове от 90-те се завръщат. Например за пролетта така наречената C-Cut е особено популярна. Пластовете на прическата падат така, че все едно образуват буквата С около лицето.

C-Cut е подстрижка, попадаща в графата пролетни прически с минимална поддръжка. Тя прилича много на тази на Рейчъл Грийн от сериала „Приятели“, но има някои подобрения. Съчетава в себе си U-образна кройка и овални слоеве, които правят косата по-лека за носене.

Прически 2023 – трендът C-Cut прави косата по-дълга

Терминът е съкращение от curve cut и означава С-образно подстригване на пластовете от двете страни на главата.

От началото на 2023-а клиповете за въпросната прическа имат над 13,4 милиарда гледания в TikTok.

„Най-късите слоеве рамкират лицето, а останалите слоеве стават по-дълги, когато достигнат долната част на косата, което създава нежна извивка, наподобяваща буквата C“. Това обяснява Джейми Уайли, фризьор, допълвайки, че тази подстрижка създава впечатление за по-дълга коса.

С-образните слоеве създават по-естествен вид, който създава илюзията за по-дълга и плътна коса, дори ако дължината не се е променила. Това помага за подчертаване на костната структура, най-вече линията на челюстта.

Прически пролет 2023 – Хейли Бийбър заложи на панделки

Нови прически – италианският боб ще диктува през пролетта

Пролетни прически – 6 популярни цвята за сезона

Различава ли се подстригването от V-образните или U-образните стилове?

Тази прическа 2023 работи добре за всички типове и текстури на косата, включително и за къдрава.

Въпреки че са сходни, трите различни стила на подстригване, сред които и C-cut, създават свое въздействие. Според фризьора на много знаменитости – Коди Ренегар, основната разлика е в начина, по който се реши косата:

„V- и U-образните прически са свързани с формата отзад, докато C-образното подстригване – с формата на пластовете около лицето“.

V- и U-образните прически 2023 са с по-изпъкнала форма, за разлика от C. Тя е с по-естествен вид.

Как да оформите косата си в стил C-Cut?

Прическата е супер лесна за поддръжка и стилизиране. Ако искате да заприличате на Рейчъл Грийн, но вашата коса е по-гъста, ще трябва да ходите в салона по-често, за да получите перфектната C-извивка. Ефектът ще постигнете и в домашни условия – с подходящ сешоар и хубава кръгла четка.

Освен редовното подстригване на пластове и стилизиране с четка, може да разчитате и на специализиран продукт за коса. Например термозащита, с която ще запазите блясъка, еластичността и обема на своята грива.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари