IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ягодов маникюр – идеален за пролетта и лятото

13 май 2023 12 00

Вкусният плод става вдъхновение за красота

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако ви изглежда, че всяка една тенденция се върти около розовия цвят, не грешите. Бихте могли да благодарите за това на предстоящия филм „Барби“ и създалата се покрай него мода Barbiecore, която включва розовия нюанс в абсолютно всичко – от дрехите до ноктите. Темата е навсякъде и спокойно можем да кажем, че най-вероятно няма скоро да избледнее. Всъщност дори създаде още една тенденция и този път използва помощ от един от най-популярните плодове за пролетта и лятото – ягодата.

Ягодовият маникюр тази година обаче е малко по-различен. Той не се характеризира с изобразяването на малките червени плодчета върху ноктите, нито със създаването на ярка червена основа, върху която да поставите малки черни точици и зелени детайли. Всъщност сега говорим за нещо по-фино и елегантно, което е подходящо за всеки, който не обича ярките цветове и дизайни, но в същото време иска да следва новите тенденции.

На преден план излиза млечният ягодов маникюр, който се базира на вече познатия ни млечен маникюр, само че е с чист розов оттенък. Той изглежда също толкова шикозно колкото предшественика си, но е с малко по-пролетно и лятно усещане чрез включването на ягодата. Също така ноктите са идеални за хората, които искат промяна във визията и търсят нещо по-забележимо, но също толкова фино, колкото белия млечен цвят.

Как да си направите визията у дома?

Точно както млечните нокти, тази ягодова версия е лесна за пресъздаване у дома. Първо трябва да подготвите ноктите си, като ги почистите и полирате. След това нанесете слой базов лак, преди да посегнете към вашия кремаворозов нюанс. Нанесете цветния лак веднъж, изчакайте да изсъхне за две-три минути, след което нанесете още един слой. Накрая запечатайте дизайна с топ лак.

Можете също така да смесите цветовете, ако желаете. Просто трябва да се запасите с два нюанса от розовото, които се допълват, и да ги нанесете един след друг. Ако искате да създадете илюзия за желирани нокти, може да смесите розов нюанс с прозрачен топ лак и да го нанесете върху нокътя, за да получите онзи прозрачен вид на желе, който беше популярен преди години.

Идеи за ягодов маникюр

1. Лек френски

Един от лесните начини да промените леко френския маникюр е да нанесете млечна ягодова основа под върховете, вместо да я оставите без лак. Класическите бели връхчета може да останат, като по този начин запазвате оригиналния дизайн, но го променяте съвсем леко. Освен това, розовото придава на целия ви нокът лъскав вид, който изглежда красиво и фино.

2. Минимална класика

Ако сте човек, който не иска да привлича твърде много внимание с ноктите си, тази идея е за вас. Красиво, лесно и неутрално – плътно ягодово покритие е точно това, от което се нуждаете. Лесно се създава у дома, определено ще ви донесе по-пролетно настроение и ще ви осигури спокойствието, че ноктите ви няма да бъдат в центъра на вниманието.

Звезден маникюр – Селена Гомес влезе в пролетта със слънчевожълто

По примера на Даяна – Кейт Мидълтън с различен маникюр

Нокти като мляко – тенденция в маникюра за пролетта

3. Блясък

Ако класическият френски маникюр не е по вашия вкус, променете изцяло дизайна. Комбинирайте два нюанса на розовото, допълвайки ги с малко блясък. За основа нанесете много светло ягодово, след което върховете лакирайте с по-тъмна опция, върху която да сложите и брокат. За по-романтична атмосфера, нарисувайте сърце или панделка върху един от ноктите си.

4. Злато

Добавете малко острота в ягодовия маникюр, разделяйки върховете от основата чрез златна верижка. Така ще създадете вариация на френски нокти, но с еднакъв цвят. Златото, от своя страна, добавя малко повече блясък към цялостната визия, така че определено няма къде да сбъркате с този дизайн.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари