IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеи за прически – стилове, които да направите, без използването на топлина

3 декември 2023 13 30

Така ще защитите косата си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Мисля, че повечето от нас могат да се съгласят, че увереността ни се повишава, когато косата ни е красиво оформена и е застанала по начина, по който искаме. Страхотният шампоан за увредени кичури може да е чудесен помощник, когато имаме нужда да поправим всичко, на което сме подложили косъма през последните няколко седмици. Понякога обаче изглежда, че природата просто иска да работи срещу нас. 

Когато естествената ви коса не стои на правилното място, винаги е добре да имате репертоар от красиви прически в списъка си. Ако не искате да се събуждате преди зазоряване, за да изправите или накъдрите кичурите си до търсения резултат, пропуснете горещите инструменти и опитайте някои лесни прически, които не изискват топлина. 

От къдрици без топлина, които може да постигнете за една нощ, до бързи прически, които може да направите сутринта, ние имаме списък с най-добрите стилове без топлина за къса, дълга и всякаква друга коса. 

Прически без използването на топлинни уреди

Плажни вълни

Дори знаменитости като Дженифър Гарнър се кълнат в този метод за получаване на плажни вълни без използването на топлина. Тук се разчита на нещо, което всеки от нас има у дома, а именно хартиени кърпи. С тяхна помощ увийте подсушена коса на къдрици и я закрепете, като направите възел в края на кърпата

Важно е да увиете къдриците по т. нар. тухлен модел. Това означава, че поставяте къдриците по същия начин, както се редят тухли в строителството. Техниката е отлична за минимизиране на празните участъци и придаване на по-равномерен, естествено изглеждащ вълнообразен вид. Тухлената обвивка може да се модифицира, за да дава различни резултати в зависимост от посоката на основата, размера на къдрицата и дали кърпата е поставена извън или върху основата. Оставете хартиените ролки да престоят минимум 15-20 минути. 

С този метод хартиената кърпа извлича влагата от атмосферата и създава органична къдрица. По време на този процес не се колебайте да напръскате малко солен спрей, за да подчертаете плажната текстура. 

Къдрици, издухани от вятъра

Ако предпочитате вашите къдрици да са по-фини, опитайте класически кок на върха на главата, за да получите естествени резултати. За този метод косата трябва да бъде полуизсушена на въздух с 25% влага. Просто дръпнете косата си назад и нагоре към върха на темето и я завъртете, увийте я на кок и оставете опашката навън, за да сте сигурни, че нямате груби краища. След като косата изсъхне напълно, развийте кока и разрошете къдриците за по-естествена визия. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Ако искате да запазите кока на едно място, фризьорите препоръчват използването на аксесоари. Носете копринени шалове, панделки, скрънчита или ленти за глава

Мокра визия

Мократа коса се завърна и е чудесна визия за по-къси стилове. За да запазите кичурите си мокри и никога чупливи, използвайте една четвърт балсам. Разтъркайте го между дланите си, след което го разпределете върху мокра или суха коса и срешете. Това ще придаде на косата ви мокър вид, плюс това я подхранвате в същото време. 

Шноли

Вдъхновени от най-новите модни дефилета, аксесоарите за коса от 90-те са отново на мода. Добавянето на интересен детайл към косата ви може да бъде един от най-бързите начини да промените външния си вид само за няколко минути, без да сменяте напълно прическата или да жертвате здравето на косата си чрез използването на горещи инструменти. Тук се намесват шнолите

За да оформите прическа с шнола, опънете косата на ниска опашка, оставяйки няколко кичура около лицето. След това завъртете опашката нагоре и после около палеца си за перфектно усукване. Закрепете на място и завършете с текстуриращ спрей върху незакрепените предни части за допълнителна текстура и задържане. 

Къдрав боб – прическата, която не остарява

Нова прическа – стиловете от 70-те, които винаги ще бъдат на мода

Нова прическа – стилове за тънка коса

Шиньон

За една наистина вечна прическа, опитайте нисък, елегантен шиньон. Достатъчно лесен е, за да може всеки да го направи и да пасне на всеки тоалет в зависимост от вашата среща. 

Първо изберете на коя страна да разделите косата – по средата, настрани или загладена изцяло назад. След това използвайте гел с лека фиксация и четка с мек косъм, за да пригладите косата надолу в посоката, където искате да стои. След като цялата коса е събрана, завържете я на стегната опашка. За допълнително усукване отделете малка част от косата, сплетете я и след това я увийте около основата на конската си опашка, за да скриете ластика. 

За още новини от света на красотата, звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари