IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скраб за тяло – 3 лесни рецепти, които да направите у дома

24 ноември 2023 08 40

Превърнете дома си в истински спа център

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Няма нищо по-хубаво от един релаксиращ спа уикенд, през който да забравите за всякакви проблеми и да се отдадете изцяло на грижата за себе си. Независимо дали ще бъдете цял ден в басейна или ще обикаляте из сауните, парните бани и всякакви други екстри, които ви предоставя комплексът, подобни почивки е добре да се правят няколко пъти в годината, ако имате възможност. 

Едни от най-предпочитаните опции по време на спа уикенд са масажите и процедурите за тяло. Те не само почистват кожата ви, но също така успокояват всеки един нерв, мускул и жилка, които сте напрегнали по време на тежките работни дни. Масажът ви позволява дори толкова да се отпуснете, че може съвсем спокойно да заспите, докато слушате приятна музика, а едни талантливи ръце премахват всяка болка от тялото ви. 

Говорейки за ексфолиращите процедури за тяло, те са едновременно релаксиращо и съживяващо преживяване. Спа уикендите обаче невинаги са достъпни за всеки от нас – животът е натоварен, а и подобни почивки понякога струват доста солидна сума, така че не са по силите на хора, които просто искат да си починат. 

Ако все пак искате да повторите част от процедурите, които предлагат в спа центровете, но да го направите у дома, попаднали сте на правилното място. Докато самомасажирането ще ви бъде доста трудно, то ексфолиацията на цяло тяло е много по-лесно упражнение. Трябват ви само няколко рецепти за домашен скраб за тяло. Те включват прости съставки, които вероятно вече имате у дома. 

Направи си сам – 3 рецепти за скраб за тяло

С кафе

Кафето може да бъде толкова ободряващо сутрин и мирише чудесно, което е и основна част от причина да създава прекрасен ексфолиант. Според Дженифър Йен, която е разработила своя рецепта, кафето помага също и за намаляване на появата на целулит. Най-хубавото е, че рецептата има само две основни съставки. 

кафе, скраб

Снимка: iStock

Съставки:

Кафе на зърна

Кокосово масло

Етерично масло (по избор)

Инструкции:

Смелете целите кафеени зърна в кухненски робот или блендер. Поставете кафето в удобна купа за смесване. Добавете равно количество кокосово масло. Разбъркайте добре двете съставки с лъжица. Добавете няколко капки от любимото ви етерично масло за допълнително усилване на аромата. Съхранявайте сместа в стъклен съд. 

С кафява захар

Ванс Сото има много проста рецепта за скраб, която не съдържа скъпи съставки.

кафява захар,

Снимка: iStock

Съставки:

Кокосово масло

Кафява захар

Масло витамин Е (по избор)

Етерично масло (по избор)

Инструкции:

Разтопете 220 грама кокосово масло на котлона или в микровълновата. Уверете се, че не е толкова горещо, че да ви изгори. 15 до 30 секунди трябва да са достатъчни за повечето микровълнови печки. Комбинирайте маслото със 100 грама кафява захар. Добавете 1 чаена лъжичка витамин Е (по желание). Разбъркайте с 1/2 чаена лъжичка от любимото си етерично масло. Препоръчваме ви лавандула за повече релакс. Съхранявайте скраба в стъклен буркан. 

5 домашни скраба за напукани устни

Как да си направите скраб срещу черни точки?

Скраб за пети – как да си го приготвите?

С моринга и евкалипт

Мая Майерс има рецепта за изключително ефективен скраб за тяло, който съдържа кафява захар, масло от моринга и няколко други съставки, за да успокои и овлажни кожата ви. Освен това има аромат, който ще ви пренесе направо в спа центъра.

моринга, евкалипт,

Снимка: iStock

Съставки:

Органична кафява захар

Органично масло от семена на моринга

Органично етерично масло от евкалипт

Органични листа на моринга на прах

Инструкции:

Комбинирайте 100 грама кафява захар с 1 чаена лъжичка листа от моринга на прах в купа. Бавно изсипете 60 мл масло от семена на моринга, докато разбърквате, за да постигнете консистенция. Добавете 5 до 10 капки етерично масло от евкалипт и разбъркайте добре. След като сместа ви достигне еднородност, прехвърлете я в буркан за съхранение. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари