IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети – перфектната вечерна рутинна грижа за кожата

14 декември 2023 10 40

Какво да правите преди лягане

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Вечерите са идеална възможност за релаксиращ ритуал, който ни подготвя за сън и ни настройва за добро утро на следващия ден. Това е страхотно време да успокоим умовете си, да практикуваме вътрешна любов към себе си и да се погрижим за телата си. Тази рутина, разбира се, включва сресване на косата и миене на зъбите, както и къпане и подхранване на кожата ни със съставки, които успокояват, овлажняват и освежават. 

Докато спим, кожата претърпява процес на възстановяване и подмладяване. Наличието на рутинна грижа за кожата през нощта ви дава възможност да ѝ осигурите подхранването и грижата, от която се нуждае, преди да преминете към процеса на възстановяване. 

Вашата нощна грижа за кожата ви помага да поддържате здравето ѝ, да забавите процеса на стареене и да се борите с ефектите от ежедневното излагане на стресови фактори от околната среда, включително най-често срещания – слънцето. Кожата ви ще ви благодари, че възприемате лесен нощен режим, който всъщност ще направи чудеса с красотата ви. 

Лесна 4-степенна нощна рутина

Най-добрите вечерни рутинни процедури за грижа за кожата всъщност са доста прости – те покриват основните неща, които не подлежат на обсъждане, като същевременно оставят място за известна персонализация. Това гарантира, че кожата ви получава необходимото лечение и малко допълнителна грижа в зависимост от вашите специфични проблеми. 

Стъпка 1: Измийте лицето с нежен продукт

Първата стъпка от вашата вечерна грижа за кожата е да измиете лицето си. Независимо от типа на кожата, трябва да използвате нежен продукт и не забравяйте да отделите минута или две за разпенване и нанасяне върху кожата. Почистващите средства премахват замърсяванията от деня, включително грим, прах и други фактори на околната среда. 

лице, вода,

Снимка: iStock

Ако имате суха кожа, изберете овлажняващ почистващ продукт на маслена основа. За мазни или комбинирани типове изберете нежна пяна или гел за почистване. 

Стъпка 2: Тонер

Тонерът помага да се балансира нивото на pH на кожата и да се възстанови влагата, която е била отмита по време на процеса на почистване. Дори ако има мазна или склонна към акне кожа, тоникът е добра идея. 

тонер istock

Снимка: iStock

Киселата мантия на нашата кожа е защитна бариера, която предпазва от патогени и регулира влагата. През целия ден различни фактори нарушават този баланс, което прави продуктите с коригирано pH изключително важни за възстановяване на равновесието.

Стъпка 3: Специализиран продукт

Оставете тонера си да стегне за около 60 секунди, след което нанесете третиращ продукт. Тази част от режима позволява най-голяма персонализация, тъй като е насочена към вашите специфични цели за грижа за кожата.

бръчки, крем

Снимка: iStock

Тук можете да определите дали искате да се съсредоточите върху анти-стареенето, изсветляването, намаляването на акне или минимизирането на тъмните петна. Тъй като този продукт за лечение съдържа активна съставка, важно е да се прилага само по един път на вечер. Можете да го сменяте всяка вечер в зависимост от вашите нужди. 

Против стареене – изберете ретиноид.

Изсветляване – нанесете продукт на основата на алфа-хидрокси киселина или ензим, който нежно ексфолира, така че кожата да изглежда по-гладка и жизнена. 

Акне – насочете се към борбата с пъпките, използвайки продукт на основата на бета-хидрокси киселина, известен още като салицилова киселина, или бензоил пероксид. 

Тъмни петна – ако слънчевите петна или хиперпигментацията ви измъчват, можете да включите продукт, който помага да ги сведете до минимум. 

Ако тази стъпка на лечение ви се струва непосилна или маловажна, пропуснете я засега и след това я включете в рутината си по-късно, ако желаете.

Защо устните ви се цепят в краищата и какво можете да направите за това

Съвети за красота – как да се справим с подпухналите очи

Вампирско лице – странната тенденция, в която се използва собствената ви кръв

Стъпка 4: Нанесете овлажнител

След като отделите известно време за лечение, завършете режима си, като нанесете овлажнител. Тази стъпка хидратира кожата и фиксира вашите серуми и останали продукти на едно място. Тук също е важно да изберете продукт въз основа на вашия тип кожа. 

овлажнител, жена,

Снимка: iStock

Сухите или комбинирани типове кожа трябва да се придържат към по-плътни, по-омекотяващи овлажнители със съставки като масло от ший, серамиди или растителни масла. Междувременно склонните към акне и мазните типове кожа, които също се нуждаят от влага, трябва да изберат гел овлажнител на водна основа. 

За още съвети за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари