IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети - как да си направите по-плътни вежди

3 януари 2024 11 00

Дори и да не сте благословени с такъв ген

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Отдавна отминаха дните на тънките като молив, прекалено изпипани вежди. На тяхно място се настаниха плътните им сестри, които са достатъчно гъсти, за да образуват идеална форма над очите. Докато някои от нас са генетично надарени с такъв вид вежди, други жадуват за тях и търсят различни начини, за да ги постигнат. 

Е, не търсете повече. Истината е, че по-плътните вежди не са чак толкова трудни за създаване. Всъщност ключът се крие в правилното им оформяне, което може да създаде илюзицята за по-дебели вежди. По-долу ви споделяме пет съвета за по-плътни вежди или как да симулирате, че имате такива. 

Бюти съвети - как да си направите по-плътни вежди

1. Използвайте подходящ продукт

грим, сенки,

Снимка: iStock

За активен подход към растежа на по-плъни косъмчета над очите, експертите предлагат да използвате подходящи продукти, като серум, който ще подобри обема на веждите. Търсете формули с биотин, който е полезен за косъма и го кара да расте здрав и плътен. Просто се уверете, че веждите ви са чисти и сухи, когато нанасяте серума, за да проникне в косъмчетата.

2. Масажирайте веждите

От друга страна, ако търсите по-хомеопатичен вариант, който няма да ви струва нито стотинка, гримьорите препоръчват да си правите вечерен микромасаж на веждите. Внимателно изполвайте върховете на пръстите си, за да потупвате всяка вежда за около 30 секунди. Тъй като всеки косъм е свързан с малък кръвоносен съд, стимулирането на притока на кръв към областта на веждите може да помогне за насърчаване на здравия растеж. 

3. Използвайте молив

вежди istock

Снимка: iStock

Когато става върпос за създаване на вид на по-плътни вежди, гримът може да направи чудеса. Най-добрият ви приятел тук е дебелият молив. Много е важно да го използвате правилно. Първо изберете нюанс, който отразява подтона - топъл, студен или неутрален - и дълбочината на цвета - русо, кафяво или ччерно - на веждите ви. 

4. Нанесете гел за вежди

След като нанесете молива, е време да сложите и гел на основата на фибри. Това ще създаде 3D ефект на веждите. Микрофибрите се придържат към косъмчетата и предпазват от това веждите ви да изглеждат фалшиви или нарисувани. Ако искате повече обем, започнете с обратно сресване, като стартирате от края на формата и продължите към началото. След това нанесете гел от началото до края на веждите, като избягвате кожата. 

плътни вежди,

Снимка: iStock

Ако нямате време или предпочитате по-естествен вид без грим, дори един или два слоя или гел за вежди може бързо да накара косъмчетата да изглеждат по-плътни. Това трябва да отнеме само няколко секунди, но ще има драматичен ефект върху лицето ви.

Сапунени вежди – тенденцията, която няма да си отиде

Избелени вежди – любима тенденция на звездите

По-плътни вежди – Брук Шийлдс споделя своята тайна

5. Имайте търпение

Подобно на косата, която расте от върха на главата ви, израстването на веждите може да отнеме време. Всъщност може да отнеме цели три до шест месеца, докато косъмчетата на веждите ви завърши и започне нов цикъл на растеж. Така че, ако случайно сте прекалили с пинцета или кола маската, просто имайте малко търпение и изчакайте.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари