IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гримът на кокетка е най-новата тенденция в красотата

10 февруари 2024 18 00

Как да постигнете външния вид

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Може би вече сте забелязали тенденцията, която се налага в света на модата и красотата – има много розово, изобилие от момичешки аксесоари като панделки и перли и всичко изглежда супер женствено. Кокетният грим, който клони към романтика и флиртуващи нюанси, е точно в крак с новата мода. 

Този външен вид е актуален в момента, защото е еволюирала, по-мека версия на яркорозовата тенденция Barbiecore, която превзе света не много отдавна. Според гримьора Брайън Кантор, може да мислите за кокетния грим като за разширена версия на зашеметяващите визии, които виждаме в сериала „Бриджъртън“, смесен със съвременната Мария Антоанета. 

По-долу ви даваме пълни инструкции, които да ви помогнат да пресъздадете външния вид. 

Какво е кокетен грим

В дантелен, украсен с перли свят, кокетният грим е откровено закачлив вид, който се опира на монохроматична палитра от нежно розово. Характеризира се с очи като на кукла, които са подчертани чрез тънки мигли и очна линия. Кантор добавя, че кокетният грим показва пренаситени от руж бузи, замъглени устни и координиращи сенки за очи

Кокетният грим е идеален за по-студените сезони, за да върне цвета на кожата. Освен че придава по-мек романтичен вид, той също така осигурява и по-младежка визия. Тенденцията също така е в съответствие със засиленото експериментиране, което виждаме с ружа в последно време. Това е възможност да си поиграете с нови за вас цветове и разположение на грима. 

Как да пресъздадете визията

Ако тази супер женствена визия ви впечатлява, трябва да следвате няколко прости стъпки, за да я пресъздадете за следващото си излизане.

1. Безупречна, младежка основа

За кокетния грим ще ви е нужна по-мека и по-естествена основа. Използвайте серумен фон дьо тен или осветяващ оцветен овлажнител, или пък просто използвайте коректор в областите, които имат нужда от покритие. 

2. Монохромен вид с розово

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bettina (@crystalbettina)

Има един цвят, към който ще посягате многократно за кокетния грим, и това е розовото. Тук се включват наситени румени бузи в ягодов или розов нюанс, меки розови устни и дори розови сенки за очи. Може да нанесете руж върху клепачите и веждите, за да завършите изцяло визията. За по-свеж ефект, помислете за кремообразен или течен руж. Те са идеални за създаване на координиращ монохроматичен външен вид, който е в крак с тенденцията. 

Бюти съвети – как да си направите по-плътни вежди

Секси мама – Ева Лонгория и рутината ѝ за гримиране

3. Бляскави акценти

Докато розовите тонове са героят на кокетния грим, малко хайлайтър може да подобри визията ви. Можете дори да изберете такъв, който е леко перлен или розов за повече ефект. 

4. Устни с мек фокус

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massa Asfari (@massounne)

Силно изразените и подчертани устни са антипод на кокетния грим. Вместо това заложете на прозрачни тонове и поддържайте линиите меки. Създайте своя перфектна устна с мек фокус, използвайки червило в розови или ягодови нюанси. Ако обичате повече блясък, може да изберете продукт с по-ярък, но ненатрапчив цвят. 

5. Извити мигли

Гримьорите казват, че добавянето на изкуствени мигли, особено в средата на вашите естествени, са ключова черта на кокетния грим. За по-естествена визия, опитайте екстеншъни, които се залепват под линията на естествените ви мигли. 

За още съвети за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари