IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова мода: Маникюр с пиърсинг

18 януари 2024 16 30

Красиво и безболезнено

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако копнеете за някакъв пиърсинг, но не искате да пробивате ушите, веждите, носа си и др., позволете ни да ви предложим алтернатива: Вашите нокти. Пиърсингът на ноктите в момента е нова тенденция, набираща популярност.

За разлика от пиърсинга на останалата част от тялото, обаче, той е напълно безболезнен.

А  ето и малко повече информация за тази нова мода, за да определите дали тя е подходяща за вас:

Какво представляват пиърсингите за нокти?

Пиърсинг на ноктите може да ви звучи малко кърваво, ако имате къси нокти, но в действителност е напълно безвредно. „Пиърсингът за нокти е форма на декорация за нокти, при която малко бижу или халка се вкарват през свободния ръб на нокътя“, обяснява маникюристката Тара Хей.

Забележете как тя каза свободен ръб? Пиърсингът на ноктите обикновено се прави само на жени с дълги нокти, независимо дали са естествени или постигнати с удължаване. „Пиърсингът обикновено се носи върху изкуствени нокти, но може да се направи и върху вашите естествени нокти, ако са достатъчно дълги и здрави“, казва маникюристката на знаменитостите Рейчъл Джоузеф. „Трябва обаче да сте наясно, че рискувате естествените ви нокти да се счупят по-лесно и ще трябва да ги изрежете, след като искате да премахнете пиърсинга.“

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Myla (@myladidit)

Това украшение за нокти може да не се хареса на всички, но пък изобщо не боли. „Пиърсингът минава само през свободния ръб. Той изобщо не се доближава до живото нокътно легло (розовата част на нокътя)!“, успокоява маникюристката на знаменитости Джули Кандалек. 

Вместо да предизвика усещане за парене, пиърсингът на ноктите безболезнено добавя неочакван акцент към маникюра на дамите с по-дълги нокти.

Повече  за самата тенденция

Пиърсингът на ноктите може да изглежда като нова мода за прекрасен маникюр, но техниката има солидна история. „Пиърсингът на ноктите започнал преди векове, но първият ми спомен е от края на 90-те, когато Джанет Джексън ги носеше в нейния видеоклип What’s it Gonna Be?, спомня си Кандалек. „Тази мода мина през няколко възраждания оттогава – около 2017 г. и отново сега.“

Хей казва, че това последно възраждане до голяма степен може да се дължи на социалните медии. „Що се отнася до вдъхновението зад тенденцията за пиърсинг на ноктите, то често се влияе от различни фактори като мода, знаменитости, личен стил и желанието да се откроите от тълпата“, обяснява тя.

„Изкуството за нокти се е превърнало в популярна форма на себеизразяване.  То добавя допълнително настроение към вашата визия с привличащ вниманието маникюр. И в много случаи социалните медии оказват голямо влияние върху изкуството за нокти“, добавя маникюристката.

Как да получите външния вид

Както при всяка сложна визия на ноктите, ще искате да проучите, преди да си запишете час във вашия салон. „Когато става въпрос за получаване на пиърсинг на ноктите, важно е да изберете уважавано и професионално студио за красота, което дава приоритет на хигиената и безопасността“, казва Хей.

Важно е да попитате все пак дали маникюристката ви е обучена за тази специфична услуга.

Ако си ходите при една и съща маникюристка месеци и дори години наред, трябва да прецените интереса ѝ към техниката. „Можете да ѝ предложите идеята си и да разберете дали това е нещо, което тя би искала да опита да направи, но наистина старателно“, казва Джоузеф.

Ако се окаже, че иска да пробва, уверете се, че тя разполага с правилните инструменти за безопасно и ефективно постигане на външния вид. „Тя трябва да има инструмент (вид клещи)  за пробиване на нокти, за да може да постави малката дупка за бижутата. Клиентът не трябва да се колебае да поиска чисти и дезинфекцирани инструменти за пиърсинг. Модерният външен вид, трябва да е и безопасен в същото време.“

Как да носите този пиърсинг?

Има много начини да носите пиърсинг за нокти – всичко се свежда до разположението и избраните от вас бижута. „Можете да изберете единичен, множество или комбинация от пиърсинги, пасващи си с дизайна на ноктите ви“, казва Хей, добавяйки: „Пиърсингът може да се постави вертикално или хоризонтално и да се комбинира с ярки цветове и блясък.“

Като цяло обаче Джоузеф казва, че малките обръчи царуват над всичко. „Има много различни талисмани, но най-носеният пиърсинг на ноктите са малки фини халки и обръчи“, разкрива тя.

Колко дълго издържат?

След като преминете през процеса на пробиване на ноктите си, вероятно ще искате те да издържат известно време. В крайна сметка продължителността зависи от това колко здрави са ноктите ви и колко често използвате ръцете си. Те могат да издържат от няколко дни до около две седмици или повече. „Само внимавайте да не захванете  или закачите нещо с пиърсинга си“, подчертава маникюристката.

За още новини от света на звездите, красотата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари