IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спящата красавица – какви са ползите от спането върху копринена калъфка

14 март 2024 10 50

Тайната за по-красива коса и по-млада кожа

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Отлагали сте ставането твърде дълго и сега се борите с непокорната си коса, която така и не иска да застане във формата, която се опитвате да ѝ придадете. Лицето ви е подуто, не можете да намерите време да се гримирате добре, а вече закъснявате за работа. В крайна сметка решавате, че не си заслужава да вбесите шефа и излизате през вратата с незадоволителен за вас вид, който ви тормози през целия ден и проваля настроението ви още сутринта. 

Но какво ще стане, ако може да избегнете всички тези проблеми и все пак да спите малко повече? Запознайте се с копринените калъфки за възглавници. Смяната на памучната с копринена тъкан може да направи чудеса, докато спите – от коса без накъдряне до предимствата против стареене – копринената калъфка си струва инвестицията. 

Каква е разликата между копринената и памучната калъфка?

Докато памукът е популярен избор на плат за калъфки на пазара, копринената тъкан има много добри качества, които водят до ползи за кожата и косата. Тя действа като защита и за двете, като ги поддържа здрави, има естествен охлаждащ ефект и намалява триенето

копринена калъфка

Снимка: iStock

Ако имате чувствителна кожа, можете спокойно да използвате копринена калъфка. Коприната е естествено хипоалергенна, така че е чудесна за хора с екзема, чувствителна, или склонна към алергия кожа. За разлика от памучните и други тъкани, които абсорбират, копринените калъфки отвеждат по-добре влагата. Като допълнителен бонус, копринената тъкан има меко и луксозно усещане.

Ползи за кожата

Ако се стремите към неостаряваща кожа, копринената калъфка за възглавница може да промени целите ви против стареене. Като гладък, мек материал, коприната минимизира триенето върху кожата, което означава по-малко дърпане и по-малко абразивни сили върху кожата. Има хипотеза, че това прави копринените калъфки за възглавници добри за предотвратяване на образуването на бръчки

Предимства против стареене – копринените калъфки за възглавници намаляват образуването на бръчки, като имат по-малко абразивни сили върху кожата. Те не само са по-елегантни, но значително намаляват триенето, което може да причини многократно издърпване и разтягане на кожата. В този смисъл те могат да помогнат в борбата със стареенето, защото помагат за намаляване на образуването на бръчки с течение на времето.

сън -

Снимка: iStock

Намалява образуването на акне – като поддържате лицето си хладно с копринена калъфка за възглавница, има по-малко триене между кожата и възглавницата. Това може да доведе до намаляване на акнето. По-малко поглъщане на пот и масло води до по-малко бактерии, които могат да растат върху калъфката ви. Това потенциално може да помогне при образуването на акне. Освен това намаляването на триенето и възпалението, осигурено от копринените калъфки за възглавници, може да помогне за предотвратяване на влошаване на вече съществуващо акне.

Хидратирана кожа – много фактори извън нашия контрол могат да причинят кожата ни да се чувства суха. Можем обаче да предотвратим това, като използваме копринена калъфка за възглавница през нощта. Коприненият материал поддържа кожата ви хидратирана, защото абсорбира по-малко влага от памучните калъфки. 

По-красива коса – експертите съветват да пропуснете шампоана за сметка на балсама

Грижа за косата – методът, с който ще си спестите няколко измивания

Ползи за косата

Копринените калъфки за възглавници имат много страхотни предимства за вашите кичури. За начало по-малкото триене означава по-малко къдрене. Допълнителни предимства включват мека коса, без заплитания и по-здрави нишки. 

Предотвратява къдренето – копринената калъфка за възглавница осигурява намаляване на накъдрянето, тъй като триенето е намалено. 

Меки кичури – копринените калъфки за възглавници насърчават по-мека и гладка коса. Те абсорбират по-малко влага, което може да помогне за предотвратяване на изсъхването на вашите кичури и спомага за запазването на естествените им мазнини.

сън -

Снимка: iStock

Силна коса – като цяло здравето на косата е много по-добро, ако спите върху копринена калъфка за възглавница. С намаляването на триенето вашите нишки не се повреждат, докато се въртите в съня си.

Коса без заплитане – кажете сбогом на обемната, заплетена коса сутрин. Гладката повърхност на коприната ограничава дърпането и усукването на косъма, докато спите. Това означава по-малко дърпане на косата, по-малко възли и по-малко щети. 

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook  

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари