IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови прически – микси е стилът на лятото

20 юни 2024 18 00

Смесица между пикси и мълет, този младежки външен вид определено ще е на мода

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато пиксито и мълетът обединят усилия, резултатът е микси – универсална прическа, която може да се носи свободно и на слоеве или пък права и пригладена назад за класическа винтидж естетика. Този външен вид обикновено се съчетава с малко бретон и по-остри краища.

Същност на микси прическата

Миксито има няколко вариации, простиращи се от ултракъси до рошави. Тази прическа е комбинация от пикси подстригване и мълет. Отличава се с къс бретон, накъсани слоеве отпред и отгоре, къси странични кичури и по-голяма дължина с плътни слоеве отзад. Ласкателна е за всички форми на лицето и е подходяща за повечето текстури на косата, включително къдрава. Единствените хора, които трябва да стоят далеч от микси прическата, са тези с фина и тънка коса. Причината е, че тези текстури нямат естествения обем, който да подчертае рошавите слоеве, така че крайният резултат може да изглежда леко сплескан.

Какво да поискате в салона

За направата на микси прическа, изберете специалист, на когото имате доверие и който има опит с този тип подстригване. Ако е направена по грешен начин, нито едно оформяне няма да оправи прическата. Помолете фризьора си да прецени дали миксито ще подхожда на формата на лицето ви и каква дължина е най-добра за вас. Хубаво е заедно да определите колко къси ще бъдат слоевете и да потърсите съвет за създаване на текстура и плавност.

Друг ключов детайл при тази прическа е избраният от вас бретон. Можете да съчетаете миксито с микро, странично отметнат, тънък бретон или тип перде – всички те добавят различен елемент към външния вид. Когато сте готови, е добре да попитате фризьора си колко време ще ви отнема оформянето на прическата всеки ден.

Как да поддържате и да оформите микси прическа

Миксито се счита за подстригване, изискващо висока поддръжка, което се нуждае от освежаване на всеки 4 до 6 седмици в зависимост от цикъла на растеж на косата ви. Алтернативата е да оставите кичурите си да растат по-рошави, когато ще трябва да ги подстригвате на 8 до 12 седмици.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair)

Ако имате правилно направено микси, стилизирането изисква значително по-малко поддръжка от аспекта на подстригване. За тънки и прави кичури може да са необходими повече продукти за оформяне, за да задържите красивите, рошави слоеве на едно място. За хора с по-плътна коса ежедневното оформяне е лесно, което не трябва да отнема повече от 20 минути и малко продукти.

Нанесете пяна върху влажна коса и я оставете да изсъхне на въздух. За къдрави и вълнисти кичури може да ги разрошите и да използвате дифузер, за да ускорите процеса. Използвайте спрей за текстура или помада, за да добавите блясък и форма. Най-времеемката част от оформянето ще бъде вашият бретон, който ще се нуждае от горещи инструменти, за да бъде постигнат перфектният ефект.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

не познахте ( преди 4 месеца )