IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 красиви прически за млади дами

25 май 2024 16 30

Как да се подстрижете в 20-те си години

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Много хора смятат 20-те си години за време на самоизследване и експериментиране. Този преходен период в живота на човек често включва важни етапи и преживявания, като например влизане в университет, започване на кариера, нови интереси и запознанства. Вторично на тези променящи живота преживявания е развитието на личен стил, което включва намиране на вашата типична прическа.

Тъй както тенденциите се променят и трансформират, така се променят и вашите прически. Въпреки че не всеки стил ще подхожда на вашите характеристики и стилови предпочитания, 20-те ви години са идеални за експериментиране и изпробване на различни дължини, опции за бретон и цветове. Можете например да се почувствате привлечени от андрогинни стилове и тесен бретон или пък да предпочетете женствена текстура и пернати слоеве. Може би ще намерите средно положение между двете и ще получите стил, който подчертава вашата уникална личност.

Независимо какво ще изберете, ще ви трябват няколко опита, за да стигнете до стил, който ще бъде вашият. За тази цел следните прически ще ви помогнат да изглеждате и да се чувствате като най-добрата версия на себе си, докато се впускате в пътуването си като пълноправен възрастен.

5 красиви прически за млади дами

Обемни вълни

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Angius (@sarahangius)

Косата на слоеве е подстригване, вдъхновено от отминали дни. Този стил приема блясъка на тенденциите в прическите от епохата на 80-те години и го комбинира с бляскави къдрици за модерен, по-малко повреден от лака за коса външен вид. Потенциалът за обем и многофункционалността прави това подходящ избор за различни форми на лицето, тъй като можете да регулирате дължината, бретона и броя на слоевете, за да допълните чертите си, стига косата да пада над раменете. За това подстригване не забравяйте да нанесете обилно количество масло или балсам без измиване, за да постигнете здравословно покритие със силен блясък.

Слоеве и бретон

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk??? (@anoukdbt)

Възраждането на вдъхновената от 70-те години прическа шаг доведе до значителна промяна в тенденциите. Това не само насърчи младите момичета с вълнисти и къдрави коси да приемат естествената си текстура, но също така доведе до популяризирането на тънките и тесни бретони. Те рамкират чудесно лицето и могат да се адаптират така, че да подхождат на всяка форма. Прическата черпи вдъхновение от гърлото на бутилка и започва тънко и косо в средата, извива се по-дълго около очите и след това е най-дълга към линията на скулите.

Модерна френска прическа

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Carolina (@anaagazaniga)

Има нещо толкова непринудено във френския стил, особено този на иконата Джейн Бъркин, която остави неизлечима следа в историята на красотата със своя шикозен моден усет и емблематична прическа. Този разрошен стил е универсално ласкателен, когато се съчетае с тънък бретон с дължина до миглите. Той излъчва нещо като френско безвремие, което винаги изглежда шик и без усилие. Също така не е драстична промяна на външния вид, тъй като може да започнете с по-тънка версия, преди да се ангажирате с плътен бретон.

Текстуриран боб

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aisha ? (@picksbyaisha)

Текстурираният боб е една от най-ласкателните прически за млади дами, ако е направен правилно. Въпреки че повечето стилисти знаят как да го приспособят, за да подхожда на почти всяка форма на лицето, все пак е необходима степен на финес, за да се избегне хилавото подрязване на черта. Например закръглен и вълнообразен боб трябва да пада точно под брадичката ви и ще изглежда най-добре с обем. За да постигнете по-жив ефект, посегнете към мусове за обем и текстуриращи спрейове, за да повдигнете корените и да подсилите красотата.

Пикси

Пикси прическата може да бъде трудна за адаптиране, тъй като може драстично да подобри или смекчи чертите ви в зависимост от дължината и текстурата. Например израсналото, текстурирано меко подстригване е пикси, която не изисква поддръжка, омекотява чертите, но традиционното пикси помага за подчертаване на линията на челюстта и скулите. За да постигнете правилния външен вид, ако имате права коса, трябва прическата да пада плоско. Хората със супер къдрава коса пък трябва да изберат пикси, което има по-триизмерна обемна форма и текстура.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари