IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да избегнем петна от пот?

11 юни 2016 13 20

Идеи за съвършена визия

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Лятото идва, а с него и проблемите покрай високите температури.

Искрено се радваме, че вече можем да носим любимите си феерични блузи и рокли, но определено смеем да кажем, че сезонът на морските преживявания идва и с малко стрес.

Стрес, основно придружаващ едно неприятно свойство на тялото – да се поти.

Докато се чувстваме като принцеси в сандали с тънки каишки, хвърляме по едно око на подмишниците и се молим там да не се появи издайническо петно.

За да спестим едно постоянно проверяване, събрахме за вас най-добрите и изпробвани методи да избегнем петна от пот подмишниците.

Ето кои са те:

1. Антиперспиранти

Истината е, че дезодорантите не правят абсолютно нищо, за да спрат изпотяването, камо ли за появата на петна по дрехите. Вместо това, заместете с антиперспиранти. Те ще ви помогнат дълготрайно да се отървете от всякакви притеснения за тази област.

2. Талк

Преминете към талк – той ще абсорбира потта преди тя да успее да достигне до дрехите ви. В допълнение, този тип съставка има стягаща роля за порите, което също помага срещу изпотяването. Опитайте да почиствате подмишниците редовно, за да задържите усещането за свежест.

3. Епилирайте

Бръснете или епилирайте редовно подмишниците, за да се предпазите от различни бактерии в тази зона. Ако почиствате регулярно, вероятността за поява на неприятна миризма ще намалее, а съответно и появата на петна по дрехите.

4. Почиствайте

Използвайте сухи или мокри кърпички, за да контролирате потта. Те са лесни за пренасяне в чантата или където и да е, като дават възможност във всеки един момент да се отбиете до тоалетната и да почистите. Тази практика ще ви помогне да се поддържате свежи и да не се притеснявате за появата на петна.

5. Лепенки за пот

Козметичната индустрия се е погрижила добре за нас и красивия ни външен вид. На пазара се предлагат много видове лепенки за пот, които просто се залепят за вътрешната страна на дрехата ни и предпазват от оформяне на петна върху дрехите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Баба Тонка ( преди 7 години )
Нещо просто и много полезно за хората, които имат проблем с обилно изпотяване:Сода за хляб - 1ч.л. разтворена в 1 л. хладка вода за изплакване под мишниците. Може и директно да се обтриват подмишниците с влажна ръка, поръсена със сода. Миризмата на пот също изчезва.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар