IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 японски тайни за по-млада и хубава кожа

24 март 2019 13 00

Купете си уред за масаж на лицето

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Чудили ли сте се някога защо японките имат толкова гладка и хубава кожа? Нейният вид се дължи на стриктна ежедневна грижа, която някои жени пропускат.

Освен триковете за гримиране, които срещаме в интернет, японките имат и своите тайни за по-млада и свежа кожа. Те са много прости, но имат голям ефект, ако се изпълняват редовно. Ето кои са те:

Използвайте деликатни продукти

Японците са на мнение, че натуралните средства са много по-добри от химиите в различни опаковки. Те използват сапуни, гелове и мицерални води за почистване, маски, които са с нежни формули. В тях няма парабени или други тежки съставки. По този начин се запазва балансът в клетките.

Консумирайте колаген

На практика в много козметични средства има колаген. Всеки си купува крем за лице или си слага маска с тази съставка, за да повиши количеството на протеина в кожата и тя да става по-млада и опъната. Но не се сеща да приема колаген през устата – както правят японците.

Колагенът е най-разпространеният белтък в нашето тяло, който има основна функция. Придава здравина не само на кожата, но и изгражда хрущялите, костите, ставите. През последната една година пиенето на костен бульон се препоръчва при хора с някои здравословни проблеми. Но той е полезен и може да се приема и от здрави хора, които искат да подобрят състоянието на своята кожа. Това става благодарение на аминокиселините в него.

Подбирайте омекотяващи кожата продукти

Повечето жени използват тонери за почистване на грим или други продукти, които изсушават кожата, тъй като премахват естествените масла от нея. Дамите в Япония предпочитат да си купуват омекотяващи продукти, които са по-нежната алтернатива на тонерите. Те държат и на мицеларната вода и лосион, които не съдържат голямо количество алкохол, защото поддържат хидратацията.

Пийте зелен чай

Зеленият чай е важна част от културата в Япония. Много не го харесват заради по-странния му вкус и разхлабващ ефект, но неговите съставки правят кожата по-сияйна.

Хубава кожа през пролетта: Суперхрани за красота

Истинският зелен чай има противовъзпалително действие. Ако се пие по 1 чаша 1-2 пъти на ден, пъпките ще завехнат, а зачервяването по кожата ще намалее. Билката, от която се прави, съдържа хлорофил и антиоксиданти, които имат свойството да предпазят до някаква степен от влиянието на UV лъчите.

Купете си уред за масаж на лицето

Може би ходите на масаж поне веднъж месечно, а сещате ли се да масажирате кожата на лицето? Понякога, при поставянето на маска, може да направите определени движения с пръстите, с които ще подобрите кръвообращението. Но за по-добър ефект си купете специален масажор. Така ще подобрите текстурата на лицето, ще намалите развитието на бръчките и фините линии по него.

4 средства за лекуване на пъпки през нощта

4 ползи на витамин В за кожата

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари