IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да стегнете бюста след отслабване?

8 август 2019 11 50

Не правете само упражнения за корем

IStockphoto

IStockphoto

Мечтата на всяка жена е да отслабне и да изглежда в страхотна форма. Но с по-малкото килограми, които показва кантарът, идва и увисването на гърдите. Това е съвсем естествен процес при рязката загуба на тегло, който в комбинацията с правилен хранителен режим и достатъчно тренировки, може да се забави. 

Много спортисти и фитнес инструктори обръщат внимание на това, че при тренировки за отслабване не бива да мислите само за проблемните части като паласки, дупе и корем, а и за бюста. Както всяка друга част от тялото след отслабване, той се нуждае от стягане, за да изглежда добре. 

Ето как да повдигнете бюста след отслабване: 

1. Упражнения за цяло тяло 

Вярно е, че тренирането на гръдните мускули е предпоставка за по-стегнат и хубав бюст. Всъщност да твърдим, че гърдите се повдигат, не е съвсем правилно, защото те са изградени предимно от мастна тъкан и жлези. Може да поработите за гръдните мускули, но тяхното заякване няма да ви свърши кой знае каква работа. Затова специалистите съветват да наблегнете на тренировки и активности, които да натоварват всички мускулни групи. По този начин не само гърдите ви ще бъдат по-стегнати, а и ще си подобрите стойката, ще стегнете бедрата и ръцете. 

2. Не се изгърбвайте 

Поддържането на правилната стойка не само предотвратява болките в гърба, а и премахва ненужния стрес върху ставите и тъканите, който може да допринесе за провисване на мастната тъкан на гърдите. 

5 упражнения за стегнати ръце

Ако ходите добре изправени и седите правилно на стола в офиса, ще разпределяте равномерно теглото и няма да имате въпросните схващания в гърба и кръста. Не забравяйте винаги да прибирате корема, главата да е изправена, а не да гледа в земята, раменете не трябва да са прекалено свити, а добре изпънати. 

3. Добър сутиен 

Много жени търсят сутиени, с които гърдите им да изглеждат по-големи или които да им прибират паласките на гърба, като комфортът им остава на заден план. Ако искате да имате по-стегнат бюст, помислете за това още докато тренирате и отслабвате. Необходим ви е спортен, с който да ви е удобно в залата. Той не е с банели и не бива да се впива в кожата. Не е нужно да го носите винаги, но при по-интензивните тренировки и най-вече бягане, не го сваляйте, защото това ще допринесе за отпускането на гърдите. 

4. Здравословни навици/ нормално тегло 

Рязкото сваляне и покачване на килограмите променя гърдите. След като отслабнете, се постарайте да поддържате здравословните си навици, за да не се получи така нареченият йо-йо ефект. Резките колебания в теглото са най-големият враг за бюста. 

Пилатес – за стягане и тонизиране на тялото

Консумацията на различни риби, авокадо и ядки, богати на полезни мазнини, може да помогне за стягането, защото те насърчават еластичността на кожата. 

5. Специализирана козметика 

Малко са продуктите за деликатната кожа на гърдите. Първото нещо, към което може да се ориентирате, е консултация с дерматолог, който може да ви препоръча козметика против стрии. Потърсете подхранващ и дълбоко хидратиращ лосион. Изберете продукти, подходящи за вашия тип кожа, които са на базата на натурални съставки. 

Източник: IStockphoto

6. Масажи 

Масажирането на бюста може да подобри притока на кръв в кожата и укрепне, макар и малко тъканите. Може да отделяте по 10-15 минути всеки ден, за да правите масаж на гърдите. Използвайте натурални масла, които са чудесен източник на антиоксиданти, които могат да подобрят текстурата и еластичността на кожата.

Чао на биреното коремче – с четири лесни стъпки

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари