IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога да подмените продуктите си за лице?

27 септември 2019 17 30

Следете внимателно не само срока на годност

Снимка: Istockphoto

Вие сте от хората, които се грижат не само за здравето и за красотата си. Наясно сте с последните тенденции в грима и поддръжка на кожата. Тя е най-големият издайник на възрастта на една жена и е важно да я глезите.

Правилната козметика е важна стъпка, но също така трябва да внимавате и за срока на годност на продуктите, които купувате. Знаете ли колко дълго можете да ползвате конкретен продукт?

Почистващи гелове/тонери/пяна

Повечето почистващи кожата продукти са годни за употреба около година. Ако забележите, че консистенцията е нарушена, че пожълтяват в областта на капачката или дори леко започват да щипят на кожата ви, изхвърлете ги веднага.

Мицеларна вода

Този продукт лесно завъжда и отглежда бактерии, когато е изложен на въздух. Не ползвайте отворена мицеларна вода повече от 6 месеца.

Тоник за лице

Подобно на мицеларната вода, тониците за лице се базират на водна основа и лесно развъждат бактерии. Техният живот е 6 до 12 месеца. Ако забележите, че течността започва да променя цвета или текстурата си и се сдобива с аромат, по-добре я изхвърлете.

Овлажняващ крем за лице

Повечето кремове за лице издържат около година. Бъдете по-внимателни с органичните биокремове, чийто срок на годност е по-кратък заради естествения им състав.

Парфюми

Ако държите парфюмите си далече от пряко излагане на слънчева светлина и силна топлина, може да издържат години. Повечето са годни за употреба 8-10 години след датата на производство.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари