IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пробвах черна маска за първи път – защо не ми хареса?

15 октомври 2019 14 30

Рекламата на продукта само заблуждава

Istockphoto

Преди повече от две години една колежка ми каза: „Марчето си взела някаква маска за лице, уникална е! Черна, лепкава, но толкова добре почиства порите... Пробвах я, маха всички черни точки. Има я в китайския магазин в центъра, но много бързо свършва“. Тогава се почудих дали си струва да купя подобно нещо, но като се погледнах в огледалото, реших да опитам. Определено имах нужда от почистване. И тъй като нямах едни излишни 30 лв. и време за козметик, се отправих към въпросния търговски обект при първата удобна възможност. Е, продавачката ме разочарова – изкупили я веднага, но след седмица щели да заредят още.

След като не успях да се сдобия с въпросната маска, забравих за нея и си вземах нещата, на които разчитам от години, до момента, в който рекламите за нея „заляха“ Facebook. Един път ми „тръгна“ видео, в което мацка с ужасно запушени пори си отлепя черния пласт и о, чудо, по нея са останали всичките нечистотии. След това прочетох 1-2 рекламни статии и като се има предвид цялото маркетингово „облъчване“, реших да потърся продукта из магазините.

Разбира се, не си поръчах черната маска по интернет, а първо направих справка за ценовия диапазон. Разпитах и приятелки. Оказа се, че онова, което се предлага в интернет, е доста по-скъпо, а като качество е едно и също.

Купих си не едно, ами две пакетчета, да не би пак да свърши. Продавачката в магазина за козметика ме информира, че този продукт става все по-достъпен и от 20 лв. в началото, сега се продава за 10, а има и по-малки разфасовки, които могат да бъдат намерени за 2 лв. „Направо без пари“, викам си и започвам да умувам кога точно да си наклепя лицето и как ще изглежда то без черни точки.

Защо черната маска не ми хареса?

Отрязах пакетчето, на което няма ясни инструкции, защото всичко е на китайски. Това е първото нещо, което ми направи впечатление, но едва след като напуснах магазина. Въпреки това, реших да опитам. Все пак продавачката ми каза, че просто трябва да взема някаква шпатулка или лъжичка, с която да се намажа. Можело да използвам и пръсти, важното е да внимавам слоят да не е твърде дебел, защото по-трудно изсъхва.

Ами... как да ви обясня, нанасянето на маската бе трагично. Първо ми се стори, че е твърде лепкава, защото вместо по лицето, повечето оставаше по пръстите. Освен това, трудно се справих с условието за тънък слой. Просто се получи много неравномерно, заради което се наложи да чакам повече време. Накрая една част изсъхна по-бързо – на челото и брадичката, а на носа си стоеше все така лигава.

След като минаха повече от 30 минути и започнах да усещам пощипване, тръгнах да отлепям. Мислех си, че ще стане като при момичето от рекламата. Хващам откъм едната буза и започвам да дърпам, но нещо не се получава – откъсват се отделни парчета. После реших да подхвана откъм челото, където имах по-голям успех. Но всичко това бе съпроводено с лека болка – поносима, но все пак неприятна.

черна маска

IStockphoto

Успях да отлепя по-голямо парче от маската на носа, но по него имаше само косъмчета, които се бяха отскубнали, както и малко мъртва кожа. Никаква следа от черни точки, които си стояха на същото място.

Ядосах се, защото част от черното и лепкаво нещо, остана по лицето ми и се наложи „да го изчегъртам“ с нокти. Накрая лицето ми стана на червени петна, които явно се образуваха от отлепването, отскубнатите косъмчета и триенето с маникюра. Въпреки обещанието за отпушване на порите, те си бяха почти същите.

5 тенденции за красота, които ни вредят

Накрая измих лицето си с хладка вода, подсуших с мека кърпа и усетих някакво дразнене. Лицето ми не бе гладко и меко както всички казват в социалните мрежи. Ето защо се разочаровах от този прехвален продукт. След няколко седмици реших да опитам с второто пакетче и въпреки горчивия опит, който имах, отново получих същите резултати.

Следващия път смятам да купя по-качествена черна маска за лице, която е и на по-висока цена. Въпреки това, ако е китайска, се съмнявам, че ще ми донесе по-добър ефект.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Zlato ( преди 4 години )
Като кола маска е.После излизат и косми на лицето.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар