IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За Нова година: Как да имате по-свежа кожа?

30 декември 2019 10 50

Ето 6 съвета, които да следвате

Pexels

Декември е месецът с най-много празници. Освен около Бъдни вечер и Коледа, много хора не работят в дните до Ивановден. А многото почивни дни вещаят похапване на вкусни гозби, пийване на повечко алкохол, филмови маратони с любимия човек и излежаване с часове. Въпреки че за някои това е идеалната ваканция, за други означава повече излишни килограми, торбички под очите и умора.

Прекаляването със спиртните напитки, купонясването и недоспиването, което върви с него, се отразяват зле на кожата, за която трябва да се погрижите. Все пак идва Нова година и всеки иска да изглежда перфектно в празничната нощ. 

Декември е официалният парти месец в годината и докато се подготвяте за последното парти на годината и десетилетието, вие искате да изглеждате абсолютно най-добре. Да, има грим, но също така трябва да подготвите кожата си.

Ето 6 съвета, които да следвате, за да имате по-свежа кожа за празненството: 

момиче, шал

Pixabay
Старателно измиване 

Хубавото на почивните дни е, че не бързате за никъде, излежавате се и не е нужно да носите грим, докато си стоите с пухкавата пижама на дивана. Но това не означава, че не трябва да почиствате лицето си всеки ден както обикновено. От една страна е хубаво да не отмивате естествените масла, но от друга, дори и да си стоите у дома, кожата също се омазнява и замърсява. Ето защо не си лягайте без да почистите лицето и нанесете хидратиращ/регенериращ крем. 

Упражнения за по-сияйна кожа 

Може би не сте очаквали да ви караме да спортувате през почивните дни, но все пак движението е много важно за тена ви. Ако не сте си показвали носа навън от няколко дни насам, облечете се и си направете една кратка разходка на снега. Така ще подобрите кръвообращението в тялото и направите кожата на лицето по-сияйна и румена. Джогингът или изкачването на стълбите в блока също вършат работа. 

Направете си маска преди партито

Само няколко чашки вино и късното лягане могат да накарат лицето ви да изглежда по-подпухнало. Появяват се торбички под очите, които не могат да изчезнат лесно, а и кожата е доста суха и груба. За да освежите кожата си за посрещането на новата година, е необходимо да си вземете хидратираща маска, която може да направите на сутринта или следобяда преди купона. Така ще овлажните и подхраните кожата поне малко. Колкото по-рано си я сложите, толкова повече време ще има кожата, за да се възстанови.  

момиче, зима,

Pixabay

Ексфолиране

Освен маска, някои хора се нуждаят и от ексфолиране. За да не се притеснявате след нанасянето на фон дьo тена и пудрата, вземете мерки за премахване на мъртвата кожа. Може да си приготвите домашен скраб за ексафолиране - със захар, кафе, мед и някои други натурални съставки. Има и много хубави козметични продукти за пилинг, които може да ползвате. Те ще направят кожата ви по-гладка и мека. 

Изпробвано от редактора: Как да защитите кожата си в студа?

Повече течности 

Не забравяйте, че през зимата също трябва да се пие достатъчно вода. Ако не се сещате да го правите, не се чудете защо кожата ви е толкова суха и сива. Освен хидратиращ крем на лицето всеки ден, се нуждаете и от повече течности, особено след запоите тези дни и този на Нова година, който предстои. 

Достатъчно сън

Не искате да ходите на партито с подпухнали очи, нали? Опитайте се да следватер нормалния си график за сън дори и по време на отпуска. Ако все пак имате торбички, си сложете охладени резенчета от краставица под очите или намокрени торбички със зелен чай. Те ще спомогнат за намаляване на отока. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари