IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плътни и хубави устни – с 4 натурални средства

23 януари 2020 10 40

Използвайте захар, за да ексфолирате мъртвите клетки

Pixabay

Всяка жена иска да има по-здрави и плътни устни. В днешно време все повече дами, а и много мъже, прибягват до поставянето на филъри, хиалуронова киселина или силикон, за да ги направят по-обемни.

Преди козметичните процедури обаче има други, по-евтини и лесни начини, за по-красиви устни. Освен балсамите и лосионите за омекотяване, намаляване на възпалението и сухотата на деликатната на това място кожа, може да се доверите на някои домашни средства, доказали се с ефективността си във времето.

4 натурални средства за по-плътни устни

устни Pixabay

Pixabay

Масло от мента

Инвестирайте в закупуването на етеричното масло, ако искате да се грижите по-добре за кожата на устните и да бъдат те по-хубави.

По-честото намазване на устните с маслото от мента ще подобри цвета им. То има успокояващ ефект и противовъзпалителни свойства, които помагат при възпаление и напукване. В комбинация с лавандулово масло, ментовото заздравява рани и подпомага регенерацията на клетките.

масло от

Pixabay

Канела

Повечето от нас я използват като подправка, но тя влиза в състава на много козметични средства, предназначени за грижа за кожата на устните. Канелата има антибактериален ефект. Канелинът в нея пък е с антимикробно действие.

4 ползи от канелата за кожата

Ако искате да имате по-здрави и плътни устни, капнете 1-2 капки зехтин върху пръста си и ги намажете. Отгоре разнесете хубаво малко канела. Може да спите така, за да може кожата да поеме от полезните вещества. На другия ден след измиване устните ще са по-меки и нежни.

канела Pixabay

Pixabay

Лед

Криотерапията или налагането на лед върху кожата може да промени нейната текстура. Разтриването на устните с кубче лед, което е постояло 1-2 минути на стайна температура, подобрява циркулацията на кръвта в тях. Цветът им става по-румен, а на пръв поглед те са по-плътни и хубави.

Не забравяйте, че не бива да поставяте кубчето върху устните непосредствено след изваждането му от фризера. Кожата в тази част от лицето е много фина и може да залепне и да се разрани.

1-2 пъти седмично може да обтривате устните с лед, след което да поставяте омекотяващ балсам.

захар Pixabay

Pixabay

Захар

Едно време, когато е нямало ексфолианти и разнообразие на козметика, нашите майки и баби са ползвали захар. Втриването на натуралното средство, объркано с малко зехтин или вазелин, ще премахне сухата кожа и ще омекоти устните.

За да увеличите циркулацията на кръвта, може да смесите малко кокосово масло с щипка захар и да намажете устните, като използвате и въртеливи движения, за да може да ексфолирате по-добре.


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари