IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звезди, които победиха пристрастяването

5 юни 2019 12 00

Победителите от битката с дрогата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Много от известните личности провалиха живота си заради наркотиците или алкохола. Част от тях като Ейми Уайнхаус, Уитни Хюстън, Хийт Леджър и други загубиха битката с пороците. Но има и такива, които успяха да избягат от хватката на зависимостта. С помощта на волята тези звезди продължават успешните си кариери в киното, музиката и телевизията.

Даниел Радклиф

Актьорът от „Хари Потър“ е говорил публично за своите пороци. Той признава, че по време на снимките на филма си е пийвал по няколко питиета на ден. Понякога се е стигало до губене на съзнание и агресивно поведение на публични места. Днес обаче Радклиф е трезвен и успява да поддържа това състояние като чете и спортува.

Снимка: Reuters

Брадли Купър

Досущ като героят му от поредицата „Последният ергенски запой“ Брадли Купър си е падал по алкохола и хапчетата. През 2012 г. той успява да се изчисти от болкоуспокояващите и да забрави за бутилката, признавайки, че взимането му в ръце е било правилното решение. „Нямаше да съм това, което съм днес, ако не бях променил живота си“, споделя актьорът.

Снимка: Reuters

Робърт Дауни-младши

Актьорът от „Отмъстителите“ за малко да не стигне до славата. Дауни-младши е бил толкова зле, че след поредния купон с алкохол и наркотици се озовава в различна къща от неговата. През 1996-а пък колата му е спряна за проверка. Зад волана е Робърт, а в автомобила са намерени кокаин, хероин и пистолет „Магнум“. Успява обаче да излезе от дупката и започва да се фокусира върху киното.

Снимка: Reuters

Опра

Една от най-известните водещи в света също е страдала от пристрастяване. Когато е била на 20, Опра е употребявала кокаин. Успява да се откъсне навреме и в момента е един от яростните противници на наркотиците. В своето шоу тя често показва начини, по които хората могат да се справят с лошите навици.

Снимка: Reuters

Деми Ловато

Наскоро певицата излезе от клиника, в която лекуваше своята зависимост от наркотиците. През юли 2018 тя беше приета в болница след предполагаема свръхдоза. „Някои дни са по-леки от други. Понякога забравяш за наркотиците и алкохола“. Ловато в момента е в процес на възстановяване и постоянно споделя със своите фенове подобренията, свързани със здравето ѝ.

Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари