IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съжалявате ли за вашата татуировка?

7 април 2014 05 20

Всеки един от 6 човека мрази татуировката си и иска да я отстрани хирургически

Хайди Клум заличи татуировката на дясната си ръка; Снимка: Reuters

Хайди Клум заличи татуировката на дясната си ръка; Снимка: Reuters

Днес татуировките са толкова често срещани, че вече се приемат за нещо напълно нормално. Телата на много известни личности са изрисувани, като при някои дори татуирането се превръща в един вид мания. Такъв е случаят с Дейвид Бекъм, който има така наречените „ръкави“. Нека обаче примерът на известните не ви заблуждава. Ново проучване установи, че четири на всеки десет души с татуировки в крайна сметка съжаляват за най-малко една от тях.

Един на шест човека пък толкова мрази своите татуировки, че иска да ги отстрани хирургически. Някои се притесняват за това, че татуировката им е прекалено сходна с тези на много други хора. 34% от татуираните пък се страхуват от това как ще изглеждат, когато остареят. Половината от анкетираните признават, че човек с татуировки на видими места има по-малък шанс да успее в бизнеса.

Според някои анкетирани пък хората с татуировки се възприемат като „по-достъпни“ за секс за една нощ. Раздялата с партньора също може да се окаже основателна причина, заради която човек иска да премахне някоя своя татуировка. Към това действие, например, прибягна Хайди Клум, която заличи своята татуировка, след като се раздели със съпруга си Сийл през 2012 година.

Марк Уолбърг е друга знаменитост, която реши да премахне своя татуировка. 42-годишният актьор дори взел своите две по-големи деца, за да станат свидетели на болезнената процедура. По този начин Марк се надява да им покаже колко рисковано е татуирането и че те не бива да го правят.

Дейвид Бекъм е фен на татуировките и определено не съжалява за тях, а само увеличава броя им; Снимка: H&M

Настоящото проучване, в което се включили 1200 души, има ясно послание: „Помислете преди да се татуирате!“. Резултатите показват, че най-честата възраст, в която хората започват да си правят татуировки, е между 18 и 20 години. Не е изненадващо, че половината от анкетираните признават, че техните родители са били против първата им татуировка, пише Daily Mail.

Една пета от анкетираните признават, че крият изображенията по тялото си от своите родители, 14% ги крият от своите баби и дядовци, докато 13% покриват татуировките си с грим, защото не искат техният работодател да ги види. Данните от изследването сочат още, че само 12% от хората са били вдъхновени да се татуират, вземайки пример от някоя известна звезда. Както казахме вече, Дейвид Бекъм е сред най-видните фенове на боди арт изкуството, както и Риана.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Чукотковеец ( преди 10 години )
татусите са за комплексари и *** и бекове. Особено като видя грозните преплетени неща, които през 1995 са били супер модерни и направо се чудя толкова ли е *** въпросния човек или е просто ***.И липса на вкус.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Викитото ( преди 10 години )
До дрън- дрън: Аз имим 6 татуса.Нито се срамувам от тялото си,нито прикривам недостатъци.Просто ми харесва и това е всичко :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )
Ами за това е твърде глупаво да татуираш имена по тялото си, защото след 10 години я си с този човек, я не си, а татуса ще го гледаш до края на живота си. Много са ми смешни някои, гаджета от 2 месеца, ама вече бързат да си татуират името на другия. Аз за това нямам татуировка, но ако си направя ще е нещо в памет на любимите ми хора, които вече не са сред нас, но знам, че винаги ще обичам. Примерно сърчице или цвете в памет на баба и дядо и знам, че за това никога няма да съжалявам, защото баба и дядо ще си ги обичам завинаги. Ама разни гаджета, приятели и подобни... а, не. Днес ги обичам, утре вземем, че се скараме и после как се маха татус, а?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар