IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 полезни шопинг съвета в сезона на намаленията

21 декември 2015 11 30

За да не се превърне пазаруването в кошмар

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

В края на всеки сезон започват огромни намаления и дори да си имате достатъчно дрехи и аксесоари, пак се изкушавате и тръгвате по магазините с жадни очи. Няма лошо да се снабдите с поредната дрешка, а и според доста експерти пазаруването е терапевтично, помага за горенето на калории и най-вече повдига самочувствието (особено, ако сте попаднали на ценна находка). И все пак, шопингът може да ви донесе и много стрес в сезона на намаленията, така че е хубаво да следвате някои прости правила.

1. Бъдете спокойни и любезни с всички

Продавачите и консултантите не са телепати. Не бъдете груби с тях и не изпадайте в истерия, ако не ви донесат желания номер или десен. И за тях напрежението е голямо, а и трябва да се справят с тълпи от напористи жени, които изискват и изискват... Бъдете конкретни в желанията си и не пропускайте да благодарите за вниманието и обслужването.

2. Не си купувайте размер XS, ако носите M

Вероятно си обещавате, че ще минете на строга диета заради тази уникална рокля, която на всичкото отгоре взимате на половин цена. Уви, често тези обещания си остават напразни. Въпреки ниските цени, купувайте дрехи и аксесоари, които все пак са годни за носене и адекватни за фигурата ви.

3. Не се мотайте в съблекалнята

Както казахме, напрежението по време на намаленията е огромно. Никой няма търпеливо да ви чака да правите модно ревю на приятелките си, докато опашката за съблекалнята стига до изхода. За да не бъдете засипани с обидни думи и реплики, по-добре бъдете по-експедитивни и решителни.

4. Не изпадайте в крайна педантичност и перфекционизъм

Разбира се трябва да огледате дрехите за дефекти, но следите от червило или фон дьо тен са разбираеми. Не забравяйте, че тази дреха е обличана не само от вас и ако наистина ви харесва, можете да я изперете и да си я носите. В случай, че има незаличими поражения, по-добре минавайте на следващата.

5. Плащайте бързо

Опашката на касата може буквално да ви откаже от покупка в сезона на намаленията. Това е още една причина да подготвите картата или кеша още преди да е дошъл вашият ред, за да се измъкнете бързо от магазина, в който сте прекарали часове. Хората зад вас също ще ви бъдат благодарни за съобразителността.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари