IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Снимки, които не трябва да качвате в социалните мрежи

9 ноември 2019 11 00

Може да си докарате доста неприятности

Снимка: Pexels

Социалните медии се превърнаха в електронен дневник и хората качват какво ли не в тях. Но много от снимките не са никак подходящи и дори може да ви навредят. Бъдете по-предпазливи с информацията, която излагате на показ. Избягвайте да качвате следните типове снимки:

Важни събития за други хора

Ако сестра ви ви е звъннала да се похвали, че е сгодена или бременна, не го поствайте в мрежата. Качвайте неща, които пряко ви касаят и оставете другите сами да съобщят новините, които са важни за тях.

Акт за раждане

Ако качите снимка на акта си за раждане, рискувате да станете жертва на открадната самоличност. Подобни документи съдържат прекалено лична информация и мястото им не трябва да е публично.

Бордна карта

Подобна информация дава възможност на крадци да се възползват от отсъствието ви и да посетят дома ви.

Снимки на пари

Не само е изключително пошло да качвате подобни изображения, но и привличате много завист и ненужно внимание и увеличавате шанса да бъдете атакувани. По никакъв начин не давайте информация за финансовото си състояние или банкови сметки/карти и т.н.

Снимки от пиянска вечер

Не качвайте в социалните мрежи снимки, които не искате работодателят ви да види. Алкохолът сваля задръжките и има вероятност да се компрометирате по начин, който ще срине репутацията ви.

Лотарийни билети

Ако сте късметлии и спечелите от лотарията, не снимайте щастливия билет. Това може да ви попречи да приберете наградата си и да провокира други хора да опитат измама.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари