IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алиша Кийс и Swizz Beatz ви канят в артистичния си дом в Калифорния

4 ноември 2021 08 30

Те го наричат „Страна на мечтите“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

В планините, на север от Сан Диего, от скалата се издига модернистично имение, изработено от бял бетон и стъкло. Имотът, наречен Razor House на близката пътека Razor Point, сега е дом на двама известни жители – певицата Алиша Кийс и нейния съпруг и музикален продуцент Касием Дийн, по-известен като Swizz Beatz, заедно с децата им Генезис и Египет.

След като се нанасят в дома, обитателите му дават ново име – „Страна на мечтите“, и го изпълват с произведения на изкуството на чернокожи художници, флот от ферарита, безкраен басейн и звукозаписно студио, скрито в пространството, което Дийн нарича „порасналият етаж“. С гледка към Тихия океан, се смята, че резиденцията е вдъхновила имението на Тони Старк в поредицата „Железният човек“.

Такъв имот заслужава собствена корица на архитектурно списание и точно това получава. Алиша и Касием застават на предните страници на Architectural Digest, а в интервюто разказват за любовта, която са вложили в дома и щастието, което са намерили тук.

Пред списанието Дийн разкрива, че се е влюбил в дома много преди да го купи. Имението е с площ от над 1000 квадратни метра, а негова снимка служи като тапет на телефона на музикалния продуцент в продължение на осем години преди двойката да се нанесе. Според Касием, имотът е бил невероятно важен за него. „Всяка стена в тази къща, всяка част от нея е изкуство. Тези красиви „S“ форми, тези шеврони, които се спускат по склона на хълма, криви, летящи в пространството над главата ви. Това е по-подобно на скулптура, отколкото на архитектура“, казва продуцентът пред Architectural Digest.

Когато агентът по недвижими имоти на двойката изпраща съобщение, че домът е на пазара, Дийн се притеснил, че Кийс няма да иска да се премести. Той е смятал, че изпълнителката е била прекалено привързана към предишното им място на източното крайбрежие и няма да има желание да го смени. „Тя е мис Ню Йорк. Може направо да я направят като новата Статуя на свободата“, шегува се продуцентът.

Но след като двойката е поканена от предишния собственик да прекара един уикенд в проучване на къщата, Кийс започва да си представя живота си там. Певицата казва, че е решила да се премести по време на сутрешна медитация, докато гледала парасейлери, летящи над близката планина. „В този момент имах чувството, че съм свидетел на красива метафора и исках никога да не забравям колко сме безкрайни и как всичко е възможно“, казва тя пред списанието.

Страна на мечтите

След като най-накрая купуват имота през 2019 година, Кийс и Дийн възлагат на интериорния дизайнер Кели Бехун да превърне мястото в „Страна на мечтите“. Дизайнерът внася елегантна мекота в пространството с килими от мароканска вълна и тапицерия от кадифе, залагайки на земна цветова палитра, която допълва обкръжението в дома. Основните елементи от мебелите отразяват нежните извивки на сградата, със заоблени дивани и кръгли маси за кафе, поставени из цялата къща. Говорейки също пред Architectural Digest, Бехун казва, че не е искала да надхвърля естествената среда, архитектурата или изкуството.

Като страстни колекционери, Кийс и Дийн поставят изкуството в сърцето на дома си. С портфолио от над 1000 произведения на изкуството, натрупано в продължение на две десетилетия, двойката облицова стените си с достойни за музей произведения на KAWS и Жан Мишел-Баския. Чернокожите художници заемат важно място в дома, като може да се видят творби на фотографите Куаме Братуейт, Лорън Пиърс и Санле Сори.

Изображения от фотографа Гордън Паркс, който твори през ерата на борбата за граждански права, също висят в дома. Според Architectural Digest, Кийс и Дийн притежават най-голямата частна колекция от произведенията му в света.„Харесва ми, че 90% от изкуството в къщата е от артисти, които сега са наши приятели“, казва Дийн, добавяйки, че някои от тях дори са купонясвали или са прекарали нощта в къщата.

Сантименталните предмети също са вплетени в декора на дома, включително роял, подарен на Кийс от нейната звукозаписна компания за 16-ия ѝ рожден ден. Изпълнителката казва пред списанието, че този дом е място за създаване на мечти и изпълняването им.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари