IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никол Кидман и петте задължителни филма с нейно участие

3 юли 2020 14 30

Ако сте фенове на австралийката, веднага си намерете тези ленти

Снимка: БГНЕС

Никол Кидман е едно от съкровищата на Холивуд, което обожаваме да гледаме. Австралийката прави дебюта си в киното през 1983 година и успява да пленява сърцата на феновете и до днес. Родена е на 20 юни 1967-а в Хонолулу на Хавайските острови и притежава две националности – австралийска и американска.

Първото ѝ участие в Холивуд е през 1990 година в „Дни на грохот“, където си партнира с Том Круз, който в последствие ще се превърне в първия ѝ съпруг. Освен че е добра актриса, Кидман има и невероятни певчески заложби, които могат да се видят във филма „Мулен руж“. Тя прави дует с Роби Уилямс, а песента им „Somethin' Stupid“ се изкачва до 8-о място в австралийската музикална класация и е номер 1 в продължение на три седмици във Великобритания.

Никол Кидман

Снимка: БГНЕС

Никол се справя чудесно и на малкия екран, където започва да играе още от 1983 година. Една от най-запомнящите ѝ се роли е тази на Селест Райт в сериала “Големите малки лъжи“. За нея тя печели награда „Златен глобус“, „Еми“ и „Златно дерби“. Кидман е носителка и на „Оскар“, още три „Златен глобус“ и една БАФТА. 

Ето топ 5 на най-добрите филми на Никол Кидман

5. „Часовете“

Това е филмът, който носи единствената награда „Оскар“ на Кидман. В него тя си партнира с Мерил Стрийп и Джулиън Мур. Историята разказва за три жени, чиито съдби са свързани чрез романа „Mrs. Dolloway“. Стрийп влиза в ролята на модерна нюйоркчанка, която организира парти за приятел, Мур пък е домакиня от 50-те години на миналия век, а Кидман играе авторката Вирджиния Улф, която се бори с депресията. 

4. „Другите“

Този испански филм на ужасите, написан и режисиран от Алехандро Аменабар никак не изглежда като нещо, което ще ти донесе слава, но Никол Кидман все пак успява да получи номинация за „Златен глобус“ за най-добра актриса. 

Тя влиза в ролята на Грейс Стюарт – религиозна жена, живееща във Франция с двете си деца, които страдат от фоточувствителност. Те трябва да бъдат предпазени от слънчевата светлина по всяко време. Докато е в дома си, Грейс е убедена, че къщата е обладана от духове, тъй като понякога е забелязвала „други“ да обикалят. 

Тогава идва един от най-добрите сюжетни обрати за последните 20 години, тъй като Грейс осъзнава огромната роля на семейството ѝ в още по-голяма схема. Тръпките, които ще ви побият, са причинени не от специалните ефекти, а от невероятния сценарий.

3. „Мулен руж“

Забележителният миш-маш от музикалните стилове на Бъз Лурмам предоставя на Кидман една от най-запомнящите се роли. Тя е Сатин – главната звезда в прочутия парижки клуб „Мулен руж“. Лурман съпоставя съвременни поп песни с приказен разказ за несъответстваща любовна връзка между кабаретна певица и млад британски писател (Юън Макгрегър). 

Ролята на Кидман ѝ носи номинации за „Оскар“, „SAG“ и награда „Златен глобус“. Мюзикълът вече намери и новия си дом – Бродуей. Никол обаче едва ли ще бъде на сцената. 

2. „Широко затворени очи“

Тази романтична драма, в която участват Никол Кидман и тогавашният ѝ съпруг Том Круз, предизвика огромен интерес сред киноманите през 1999 година. Режисьор е Стенли Кубрик, Кидман играе съпруга на успешен лекар от Ню йорк, на когото признава, че преди време е обмисляла да започне афера с морски офицер. 

Това води до редица сексуални проучвания, чиято кулминация е оргия, станала емблематична за филма. 

1. „Лъв: Стъпки към дома“

Това е история за всички киномани, които обичат хубавия край. Действията са по истински случай и разкриват майчинската страна на Кидман. Тя е Сю Брайърли, която е омъжена за Джон и двамата осиновяват Сару – индийско момче, което се губи на гарата в Индия и попада в социалните институции.

Вече пораснал, Сару знае, че е осиновен, защото Сю не може да има деца. За ролята си на Сю, Кидман печели четвъртата си номинация за „Оскар“, десета за „Златен глобус“ и седма за „Гилдията на актьорите“. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари