IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Победители без публика: Различният награден сезон през 2020 година

1 януари 2021 15 00

Пандемията от коронавирус попречи на нормалното протичане на събитията

Снимка: БГНЕС

2020 година беше една от най-неприятните в историята на човечеството. Започна с ужасяващи пожари в Амазония и Австралия, продължи със земетресения и наводнения, а на всичкото отгоре станахме свидетели на пандемия, която се надяваме съвсем скоро да приключи. През януари си нямахме ни най-малка представа какво ни очаква през тези 12 месеца, планирайки почивката през лятото и целите, които искаме да постигнем.

Месец март обаче беше повратна точка в живота на всеки. Постепенно коронавирусът засегна целия свят, като причини затварянето на цели държави, въвеждането на вечерни часове и носенето на предпазни средства дори на открито. Забраниха се масовите събирания, а излизането навън беше позволено само в крайно належащи случаи.

Заразата достигна дори и до мястото, което всички ние смятахме за недостижимо. Там, където ходят само избраните, което гледаме само по телевизията. Говорим за Холивуд, разбира се. Всички бяхме изненадани, когато Том Ханкс първи обяви, че се е заразил с коронавирус, което всъщност ни подсказа, че няма такова нещо като недостижими хора. И така Холивуд беше във хватката на болестта.

Това, което никой не вярваше, се случи. Бляскавите събития, филмовите премиери и звездните партита бяха отменени, а червените килими дълбоко прибрани. Наградният сезон трябваше бързо да се адаптира към новите условия и, слава богу, че вече имаме интернет. Всичко се премести в онлайн среда, като по този начин феновете имаха възможност да се докоснат до поне малка доза нормалност през тази година.

Ето кои награди бяха раздадени без публика

1. Наградите Billboard

Първоначалният план беше събитието да се състои на 29 април 2020 година, но пандемията промени и тези сметки. Кели Кларксън беше готова да излезе на сцената, да посрещне звездните си гости, но това така и не се случи. Вместо това, на 17 март от продуцентската къща Dick Clakr обявиха, че шоуто се отменя за неопределено време. Музикалните фенове бяха съкрушени, но надеждата им за нормалност беше възвърната на 14 август, когато стана ясно, че наградите ще бъдат раздадени на 14 октомври.

Новите правила вече бяха влезли в сила, което означаваше, че публика няма да има, червеният килим ще бъде в дома на всяка звезда, а статуетките ще бъдат получени по пощата. На събитието се допуснаха само определени изпълнители, които спазваха всички мерки за сигурност, носейки предпазни маски и стоейки на определена физическа дистанция.

Номинираните бяха обявени в серия от публикации в Туитър, като рапърът Пост Малоун попадна в общо 16 категории, като спечели 9 от тях. Феновете успяха да видят живи изпълнения от Алиша Кийс, Джон Леджънд, Bad Bunny, BTS, Деми Ловато и самият Пост Малоун.

2. Наградите „Еми“

Едно от най-чаканите телевизионни събития също претърпя промени заради пандемията. Наградите „Еми“ се проведоха през септември, като поради предпазните мерки мястото им беше променено. Вместо в „Майкрософт тиътър“, тя се състоя в „Стейпълс център“, а публика и гости отново нямаше. Водещ беше Джими Кимъл, който получи малко помощ от Дженифър Анистън, но победителите изнасяха своите благодарствени речи от дома си.

Победител тук стана сериалът „Schitt's Creek“, който взе общо 9 статуетки, а пък 24-годишната Зендая Колман стана най-младата победителка в категорията „Най-добра драматична актриса“. Тя получи отличието заради играта си в „Еуфория“ на HBO. Джими Кимъл и Дженифър Анистън се пошегуваха, че трябва да изгорят всички микроби и запалиха списъка с номинираните. Възможно е много хора да са се смели на този скеч, но никога няма да разберем, тъй като присъстващи в залата нямаше.

3. Наградите MTV

Музикалните награди продължиха със своите онлайн раздавания. 31 август беше резервиран за MTV, като Лейди Гага се сдоби с най-много отличия. Тя също така се появи на сцената заедно с Ариана Гранде, за да изпълнят парчето си „Rain on Me“, като и двете дами носеха предпазни маски. Шоуто беше посветено на Чадуик Боузман, който почина само два дни преди церемонията.

Въпреки че беше по време на пандемия, тазгодишната церемония получи повече зрителски интерес от миналогодишната. Първоначално наградите трябваше да бъдат раздадени в Barclays Center в Ню Йорк, но след дискусия със здравни експерти, MTV реши да проведе церемонията на открито. По-голямата част от изпълненията са били предварително записани на различни обществени места като Хъдсън Ярдс в Манхатън или автомобилно кино в Бруклин.

Всички изпълнители, които е трябвало да пътуват до Ню Йорк за церемонията, е трябвало да се карантинират за 3-4 дни след пристигането си и да бъдат тествани преди заснемането на изпълнението. Речите на победителите също са били записани предварително.

4. Американски музикални награди

Може би шоуто с най-много звездни гости беше това за раздаването на Американските музикални награди. Тук публика отново нямаше, но пък известни личности бяха поканени да участват, въпреки продължаващата пандемия. Церемонията се състоя през ноември в Лос Анджелис, като Карди Би успя да сътвори история. Рапърката се превърна в първия изпълнител за всички времена, който печели два пъти наградата за любима песен в категорията Рап/Хип-хоп.

Въпреки че не беше както преди, шоуто не разочарова. Звездите избраха най-бляскавите си тоалети за вечерта, позирайки в специално изградени будки, украсени с червен цвят. Все пак, килимът беше прибран, но това не означава, че трябва съвсем да забравим за него. Някои от известните личности организираха малко парти у дома, за да отпразнуват победите си, като отново се похвалиха с тоалетите си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари