IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Короната“: Как всеки от кралското семейство реагира на сериала?

4 декември 2020 18 00

Кой го гледа и кой не си признава

Снимка: БГНЕС

През 2016 година Netflix направи страхотен подарък на феновете на британското кралско семейство. Поднесе им сериала „Короната“, който разказва историята на обитателите на Бъкингамския дворец, изпълвайки ежедневието ни с британски драматизъм, стил и любовни истории. Това накара много зрители да се замислят дали някои от кралското семейство не е послужил като източник на Netflix, тъй като трудно различавахме кое е истина и кое – измислица.

Четвъртият сезон на сериала се появи в стрийминг услугата на 15 ноември 2020 година и включва историята на принцеса Даяна и принц Чарлз. До финала на „Короната“ остават още два сезона, което означава, че истинските кралски особи имат достатъчно време да гледат, критикуват и яростно да отричат, както го правим всички ние. Малцина от обитателите на двореца са коментирали сериала пряко, но това не означава, че останалите не го гледат.

Вестник Times съобщава, че Бъкингамският дворец получава предварителни новини за „Короната“. Длъжностните лица там са информирани за забележителните сюжетни линии, преди нещо да бъде заснето с камера. Няма сведения за това точно какво и дали кралица Елизабет и останалите са възразили срещу нещо или са поискали да бъде променено.

Но ето какво знаем за реакциите на кралските особи за „Короната“

Принцеса Юджини

Ванеса Кърби, която играеше принцеса Маргарет в сезони 1 и 2, има тайна, която иска да сподели. В интервю тя казва, че е срещнала човек с вътрешна информация от семейството на принцеса Юджини. „Един мой приятел беше на парти, където не познаваше никого и се присъединил към група, която е говорила за сериала“, казва Кърби пред Harper's Bazaar. Тогава едно от момичетата е казало, че баба ѝ гледа „Короната“. Тогава приятелят на актрисата разбрал, че всъщност срещу него седи принцеса Юджини, а бабата, за която говори, е кралица Елизабет II.

принцеса Юджини

Снимка: БГНЕС

Юджини директно говори за шоуто пред Daily Mail, казвайки че се е гордяла, когато го е гледала. Тя обаче не е дала никаква друга информация относно това кой друг от кралското семейство също се радва на сериала. „Гледах няколко епизода. Режисурата е прекрасна. Музиката е прекрасна, историята е красива. Не мога да кажа какво е мнението на другите, но това смятам аз“, казва тя пред вестника.

Кралица Елизабет

Вътрешни хора отбелязват че кралицата се е радвала на първия сезон, но оспорва втория. „Тя е разстроена от начина, по който принц Филип е изобразен като баща, нечувствителен към благосъстоянието на сина си. Тя беше особено раздразнена от сцена, в която Филип не изпитва симпатия към явно разстроения Чарлз“, казват източници. Кралицата е наясно, че много от зрителите приемат „Короната“ като точен образ на кралското семейство и това също я е натъжавало.

Принцеса Ан

Друг източник казва пред Vanity Fair, че принцеса Ан няма време да гледа глупости и се занимава с по-важни неща.

Принц Филип

Има и малко информация от втора ръка за зрителните навици на принц Филип. Мат Смит, който влиза в неговите обувки за пред камерата, е имал подобна ситуация като тази на Ванеса Кърби. Той споделя, че негов приятел е вечерял до принц Филип и го е попитал дали харесва „Короната“. Принцът се обърнал и отговорил „Не бъди смешен“.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън

Оливия Колман, която играе кралица Елизабет II от трети сезон насам, потвърди, че принц Уилям не гледа сериала. Двамата са се срещнали, когато той я е попитал с какво се занимава в момента. Преди актрисата да отговори, принцът се поправил и заявил, че знае какво прави. „Бях развълнувана и го попитах дали ме гледа. Отговорът му беше категорично Не“, казва Колман в шоуто на Греъм Нортън. Все пак тя споделя, че Уилям е бил много очарователен и мил.

Принц Хари и Меган Маркъл

Въпреки че Хари и Меган никога не са споменавали сериала в нито едно от интервютата си, източник, близък до тях, казва, че двойката гледа „Короната“. Херцогинята на Съсекс обичала да готви вкусна храна за съпруга си, след което двамата да се наслаждават на хубави филми или телевизионни предавания. В списъка им е бил включен и „Короната“.

Хари и

Снимка: БГНЕС

В четвъртия сезон можем да видим малкия Хари с принцеса Даяна, но истинският принц все още не е стигнал дотам. Засега той е гледал само трейлърите, но се надяваме съвсем скоро да стигне и до самите епизоди. Със сигурност няма да съжалява.

Принц Чарлз и Камила Паркър

Племенникът на Камила Паркър Боулс – Бен Елиът – казва пред Vanity Fair, че леля му се радва на сериала, макар че не очаква с нетърпение следващите сезони. Четвъртата част от поредицата ще се фокусира върху принц Чарлз и връзката му с Даяна, както и аферата му с Камила. Именно затова херцогинята има основателна причина да се притеснява как ще изглежда в очите на хората.

Все пак, Камила смята да гледа четвъртия сезон. „Предполагам, че ще си сипе чаша червено вино и ще се настани удобно на дивана. Тя има прекрасно чувство за хумор и историята няма да я смути ни най-малко“, казва неин приятел. Източник добавя, че принц Чарлз най-вероятно също се е докоснал до сериала.

Артър Чато

Племенникът на кралица Елизабет – Артър Чато – също гледа шоуто. Той казва пред Telegraph, че не позволява на сериала да повлияе на отношението му към членовете на кралското семейство и съветва зрителите да запомнят, че това е просто измислена история, базирана на известни факти. „Постоянно си напомням какви всъщност са моите близки и не позволявам на телевизионния прочит да наруши преценката ми за тях“, казва Чато.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари