IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пандемия: Наградите „Грами“ официално са отложени

7 януари 2021 10 50

Академията заяви, че събитието се отменя до март месец

Снимка: iStock

Изглежда, че музикалните фенове ще трябва да почакат още малко, за да видят кой ще грабне тазгодишните награди „Грами“.

Вчера от Академията за звукозапис на САЩ съобщиха, че престижната церемония е отменена заради продължаващата пандемия от коронавирус и увеличаващите се заразени в Америка. Шоуто трябваше да се проведе на 31 януари, но сега е насрочено за 14 март. „След множество допитвания до здравни експерти, водещи и изпълнители, решихме да отменим 63-тите награди „Грами“ за 14 март 2021 година“, се казва в официалното съобщение на Академията.

Допълват, че ситуацията в Лос Анджелис, където ще се проведе церемонията, се влошава, като болниците са препълнени, а интензивните отделения достигат максималния си капацитет и не могат да окажат помощ на всеки нуждаещ се. Местните власти са препоръчали церемонията да бъде отложена, а от музикалната индустрия веднага са се съгласили. „Нищо не е по-важно от здравето и безопасността на всички в бранша и хилядите хора, които работят, за да може шоуто да бъде излъчено“, пише в съобщението.

Академията завършва изявлението си като благодари на всички талантливи артисти, екипа и тазгодишните номинирани за разбирането, търпението и желанието да работят заедно, докато преминем през тези трудни времена. Списъкът с номинирани беше обявен през ноември и предизвика вълна от недоволство.

Рапърът The Weeknd, който пусна албума си After Hours през март, беше един от изпълнителите, които не попаднаха в нито една категория. Той изкара яда си в социалните мрежи, като написа, че наградите „Грами“ си остават корумпирани и тази година. „Дължите на мен, на феновете и на индустрията прозрачност“, пише изпълнителят в Туитър.

От друга страна, Джъстин Бийбър, който е номиниран в четири различни категории, беше недоволен, че албумът му „Changes“ е попаднал само в класацията „Поп музика“. Той заяви, че е направил R&B албум и трябва да бъде признат за това.

Все пак, наградите „Грами“ могат да напишат история, когато се излъчат. Бионсе успя да събере общо 10 номинации, следвана от Тейлър Суифт с шест, Били Айлиш и Megan Thee Stallion с четири. Рапърката попадна в категориите „Най-добър нов изпълнител“ и „Песен на годината“ за парчето си Savage, където си партнира с Бионсе.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари