IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забранен филм за кралското семейство изтече онлайн

2 февруари 2021 11 00

Документалната лента от 60-те години показва ежедневието на кралицата и нейните наследници

Снимка: БГНЕС

Питали ли сте се някога дали може да се появи документален филм за кралското семейство, който показва живота зад стените на двореца? Кадри, в които да видим как кралица Елизабет II се държи с децата си у дома, как разговаря със съпруга си или просто как цялата фамилия прекарва една вечеря заедно в Бъкингамския дворец?

Е, чуденето може да спре. През 1969 година телевизия BBC излъчва документалния филм Royal Family, който показва рядък, интимен поглед върху живота на кралица Елизабет II, принц Филип и техните деца принц Чарлз, принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард. Кралското семейство допуска камерите в дома си, за да запечатат ежедневието им по онова време, далеч от обществото. Само няколко години по-късно обаче кралицата е съжалила за решението си и е накарала BBC да оставят филма в архивите си и повече никога да не го показват.

В дигиталния свят, в който се намираме обаче нещата все пак намират начин да излязат наяве. Така става и с Royal Family, който по някакъв начин беше пуснат в YouTube. Въпреки че беше направена заявка за премахването на филма заради авторски права, засега той все още се намира в платформата. Лентата успя да шокира и да впечатли новото поколение от кралски фенове, като голяма част от зрителите сравняват кадрите с тези, видени в „Короната“. По стечение на обстоятелствата, в третия сезон на сериала кралското семейство започва да снима документален филм за живота си и се вижда как обитателите на двореца започват да се изнервят от присъствието на камери в дома им.

Ето 5 важни момента от документалния филм Royal Family

1. Кралицата нарича мъж „горила“ зад гърба му

В една от сцените кралицата вечеря с Филип, Чарлз и Ан на малка кръгла маса. Монархът разказва за среща с мъж, който е бил описан пред нея като „горила“. На това определение цялото семейство започва да се смее, а Елизабет II казва, че през цялото време ѝ е било трудно да се държи сериозно пред госта.

„Казаха ми, че идва горила. Тогава отговорих, че това не е много грубо определение за човек. Натиснах звънеца, вратите се отвориха и пред мен наистина стоеше горила. Той имаше късо тяло и дълги ръце. Много ми беше трудно да не се засмея“, казва кралицата. Чарлз се включва в разказа и споделя, че ако това се случи на него, той ще излезе веднага.

Засега не е ясно за кого точно говори кралицата, тъй като от Бъкингамския дворец отказват да коментират сцената.

2. Семейният пикник

Документалният филм показва как кралицата и цялото ѝ семейство се наслаждават на пикник край езеро. Филип и Ан се грижат за барбекюто и пекат наденици и пържоли, докато малкият принц Едуард пита баща си за какво се използва шпатулата. След това се вижда как момчето лежи по корем върху покрива на семейната кола, крещейки към баща си, „Качих се на покрива, татко!“.

Чарлз пък приготвя салатата докато говори с майка си. „Нарязах зелето“, казва той на кралицата, след което я моли да пробва дресинга. Елизабет II изпълнява молбата и констатира, че сосът съдържа малко повече олио. „Салатата е готова“, малко по-късно казва тя, но принц Филип ѝ отговаря, че стековете, за съжаление, все още не са.

3. Весела Коледа

В друга сцена семейството подстригва голямо коледно дръвче. Ан казва на Андрю да слезе от високата стълба, но той категорично отказва.

4. Горкият Едуард

Друг кадър се фокусира върху Чарлз, който показва на Едуард как се свири на чело, когато една от струните се откъсва и удря графа на Уесекс в окото. Според Independent, това е единствената сцена от филма, която не се харесала на принц Филип. Кралицата обаче заявила, че може да остане и така. Тя се появява на екран през 1969 година.

5. Какво ще кажете за малко сладолед?

Във филма може да видите и как кралицата пазарува в малък магазин с Едуард, купувайки му бонбони и сладолед. Монархът плаща в брой, което не се вижда често от член на кралското семейство. След като Елизабет и Едуард се качват в колата, тя се обръща към сина си и му казва да внимава да не покапе тапицерията със сладолед.

Освен тези интересни моменти, Royal Family показва на зрителите как принц Филип рисува у дома, кадри от частния самолет на семейството, както и принцеса Маргарет заедно с двете си деца – лейди Сара и Дейвид Армстронг-Джоунс.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари