IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прислужниците на Камила и Чарлз: „Короната“ съвсем обърка връзката им

23 декември 2020 08 40

„Бях истински фен на Даяна, докато не се срещнах с херцогинята“, казва човек от екипа

Снимка: БГНЕС

Четвъртият сезон на сериала „Короната“ показва любовния триъгълник между принц Чарлз, съпругата му принцеса Даяна и любовницата му Камила Паркър-Боулс.

Самият принц Чарлз признава за аферата си, но според много фенове историческата драма не представя точните събития между сина на кралицата и Камила. През 1994 година той говори за раздялата си с принцеса Даяна, казвайки, че е останал верен на съпругата си докато връзката между тях не се е пречупила безвъзвратно, изморявайки и двамата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Въпреки че събитията в „Короната“ се случват преди повече от 30 години, Камила и Чарлз бяха публично нападнати от фенове на принцеса Даяна. Почитателите станаха толкова осъдителни, че кралската двойка наскоро забрани коментарите под публикациите си в Туитър. Според член на кралската прислуга, общественият критицизъм не е заслужен. Източникът добавя, че „Короната“ не представя достоверно нито Чарлз, нито Камила.

Херцогинята на Корнуол е много по-мила

„Бях истински фен на Даяна, докато не се запознах с херцогинята“, казва Дебора Мичъл пред Insider. Тя работи като козметик на Камила в продължение на 14 години и добавя, че съпругата на принц Чарлз е прекрасна в реалния живот. „Тя е много внимателен човек, бори се за правата на жените и когато прави някаква благотворителна дейност, я прави, защото иска. Не защото трябва или заради славата“. Според Дебора, Камила не прави нищо по задължение към короната.

Мичъл е прекарала много време както с херцогинята, така и с принцесата на Уелс. Тя е посещавала Даяна в Хайгроув, но е ходила с нея и в други кралски резиденции из цяла Великобритания, когато семейството е трябвало да пътува с цел работа или социални събирания.

Дебора казва, че „Короната“ не успява да покаже различните страни на личността на Камила, включително състраданието ѝ към другите. Тя си спомня за един случай, когато посещава херцогинята в Биркхал, Шотландия. Тогава не осъзнавала, че отива на изключително студено място и затова не си взима топли дрехи. Времето обаче я изненадва и я поставя в трудна ситуация. Именно тогава на помощ идва Камила.

„Херцогинята влезе с един кафяв суитшърт и аз казах, че изглежда прекрасно. В същия момент тя изпрати един от хората си да вземат същия и за мен и ми го даде“, казва Мичъл пред Insider.

Бившият кралски иконом Грант Харолд споделя подобни чувства. Той е и експерт по етикет, който работи за принца на Уелс от 2004 до 2011 година. Казва, че Камила не е студена и манипулативна, както я представят в „Короната“. Харолд казва пред Insider, че е работил само една година за принца и херцогинята, когато присъства на известния бал „Ghillies“ на кралското семейство в замъка Балморал. Камила осъзнала, че той се тревожи да присъства на престижното събитие и направила всичко възможно, за да успокои нервите му.

„Опитвах се да измисля причина, поради която да не отида, защото се притеснявах да не объркам нещо. Тогава херцогинята ми обеща, че ако отида, ще танцува с мен. Тя знаеше, че това ще ме успокои“.

Спомняйки си за самия бал, Харолд казва, че в огромната зала е имало около 150 души, които са чакали кралското семейство. Веднага щом е слязла сред хората, Камила е започнала да се оглежда за иконома, за да изпълни обещанието си за танц. „Това е, което хората отвън не виждат“.

Камила разбира, че възприятията на публиката са далеч от реалността

Харолд добавя, че „Короната“ греши и за характера на Чарлз. Кралският иконом казва, че докато актьорът Джош О'Конър е овладял гласа и определени маниери на принца, неточно показва как той „крещи и се кара през цялото време“. Икономът признава, че през всичките седем години, в които е работил за него, Чарлз нито веднъж не е повишил тон.

„Той изобщо не е такъв, какъвто го показват. Той е силен, упорит и състрадателен. Мисля, че един ден ще бъде чудесен крал“

Netflix наскоро публикува изявление, в което се казва, че няма да добавя предупреждение, че видяното в „Короната“ е измислено. Платформата получи критики за това, че представя кралското семейство като студено и незаинтересувано от съдбите на обикновените хора. „Винаги сме казвали, че сериалът е драма и смятаме, че нашите зрители са наясно, че това е художествена измислица, която се основава на исторически факти“, казва говорител на Netflix пред Deadline.

Въпреки че Дебора Мичъл смята, че „Короната“ трябва да предупреждава зрителите си, че излъченото не е истина, тя казва, че херцогинята на Корнуол не е толкова загрижена за общественото възприятие. Козметичката споделя, че не може с точност да каже това, което Камила ѝ е доверила, но добавя, че съпругата на принц Чарлз много добре разбира, че всеки има различно мнение за кралското семейство.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари