IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ан Хатауей: Бях девети избор за „Дяволът носи Прада“

27 февруари 2021 18 00

Първа в списъка е била Рейчъл Макадамс

Снимка: БГНЕС

Ан Хатауей е една от най-упоритите актриси в Холивуд, като това се доказва и от последното ѝ интервю, в което обсъжда филма „Дяволът носи Прада“.

Ако все още не сте гледали една от най-добрите истории за света на модата, ще ви разкажем накратко за какво става въпрос. Анди Сакс (Хатауей) мечтае да стане успешен журналист и се сдобива с работа в модното списание Runway. Негов главен редактор е Миранда Прийсли (Мерил Стрийп), чийто образ е вдъхновен от Анна Уинтур. Анди Сакс трябва да се докаже в индустрията, като в същото време се опитва да запази себе си като личност. Филмът е направен по едноименния роман, написан от Лорън Уейсбърг. Тя работи като личен асистент на Уинтур в американския Vogue.

Въпреки че не можем да си представим друг човек в ролята на Анди Сакс, е имало голяма вероятност да не видим Ан Хатауей на екран до Мерил Стрийп. По време на появата си в шоуто RuPaul's Drag Race актрисата говори за участието си в „Дяволът носи Прада“ и как е трябвало да се бори за мястото си на снимачната площадка.

„Ще ви кажа нещо интересно. Бях деветия избор за „Дяволът носи Прада“. Но успях да взема ролята. Затова се дръжте и никога не се предавайте“, казва Хатауей. Тя допълва, че Рейчъл Макадамс е била първа в списъка на продуцентите заради успеха ѝ в „Тетрадката“ и „Лоши момичета“. Тя обаче отказва ролята, което отваря пътя на Ан.

„Няма да правя филми, просто за да имам нещо в биографията си“, казва Макадамс пред списание Elle през 2017 година. Тя допълва, че трябва да бъде привлечена от всяка една роля. Явно личността на Анди Сакс и историята ѝ не са били по вкуса на Рейчъл. Освен нея, за филма са се пробвали още Джулиет Люис и Клеър Дейнс.

По-късно Хатауей казва, че е трябвало да работи здраво, за да получи ролята. „Трябваше да съм търпелива. Не им бях първият избор“, споделя тя пред Variety през 2016 година. Добавя, че е нарисувала думите „наемете ме“ в пясъка, намиращ се в градината на един от продуцентите, за да привлече вниманието му.

Актрисата много добре си спомня и момента, в който получава ролята. Тогава тя е била с приятели, обличала се е за излизане, когато телефонът ѝ е звъннал. „Помня, че започнах да тичам из къщата и да крещя, че ще играя в Дяволът носи Прада“.

„Дяволът носи Прада“ се превръща в един от най-популярните филми за модната индустрия, като се сдобива с две номинации „Оскар“. Мерил Стрийп пък печели „Златен глобус“ за играта си на Миранда Прийсли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари