IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Грами“ 2021: Тейлър Суифт, Бионсе и 9-годишната ѝ дъщеря влязоха в историята

15 март 2021 12 30

Трите дами постигнаха успехи, които ще се помнят дълго

Снимка: Getty

На 14 март бяха раздадени музикалните награди „Грами“, които бяха белязани от няколко исторически победи.

Тревър Ноа беше водещ на събитието, което се проведе в Стейпълс Център в Лос Анджелис. Въпреки продължаващата пандемия от коронавирус и наложените мерки за социална дистанция, феновете на музиката успяха да видят няколко изпълнения на живо от Хари Стайлс, Карди Би, групата BTS, Тейлър Суифт, Дуа Липа и други.

Освен че се насладиха на живи изпълнения, зрителите станаха свидетели и на няколко исторически момента с главни герои Бионсе, 9-годишната ѝ дъщеря Блу Айви, Тейлър Суифт и рапърката Megan Thee Stallion. Всичко това беше като компенсация за това, че трябваше да чакаме толкова дълго време, за да видим кои са новите носители на „Грами“. Церемонията трябваше да се проведе на 31 януари, но беше отменена заради пандемията. След това бяха направени промени и в програмата, като се реши събитието да е без публика, а на сцената се качиха само изпълнителите, които пяха на живо, както и хората, които презентираха наградите. Всички други звезди бяха вкъщи и изпратиха видео послания.

Бионсе се превърна в първата жена в музикалната индустрия, която печели 28 награди „Грами“. Четири от тях ѝ бяха връчени в неделя, като тя успя да победи в категориите „Най-добро музикално видео“, „Най-добро R&B изпълнение“, „Най-добра рап песен“ и „Най-добро рап изпълнение“. В благодарствената си реч Бионсе заяви, че цял живот е работила за тези успехи и иска да посвети наградите на своите деца.

Говорейки за децата на звездата, 9-годишната ѝ дъщеря Блу Айви Картър също влезе в историята на „Грами“. Не само че взе първата награда за церемонията в неделя, а и се превърна в най-младия носител на златното микрофонче. Блу Айви заслужи наградата, участвайки във видеото Brown Skin Girl заедно с майка си и изпълнителите SAINt JHN и WizKid.

Рапърката Megan Thee Stallion пък се превърна в първата рапърка, която спечели приза за „Най-добър дебютен изпълнител“. Успехът ѝ е исторически, тъй като се случва за първи път от 20 години насам. Megan Thee Stallion взе първото място и в категориите „Най-добро рап изпълнение“ за песента си Savage с Бионсе, както и за „Най-добра рап песен“ отново за същото парче.

На 14 март Тейлър Суифт се събуди като носител на 5 номинации за награди „Грами“, но си тръгна само с една статуетка. Оказа се обаче, че тя е най-важната, тъй като това записа името на изпълнителката в историята. Суифт победи в категорията „Албум на годината“ за folklore, което я превърна в първата певица, която печели тази награда три пъти. Преди това тя взе микрофончето за албумите си 1989 и Fearless, които излязоха през 2016 и 2010 година.

Другите големи победители на наградите „Грами“ включваха Били Айлиш, която си тръгна с победа в категорията „Запис на годината“, както и Лейди Гага и Ариана Гранде, които взеха статуетка за песента си Rain on Me. Хари Стайлс пък получи първата си награда „Грами“ в соловата си кариера за парчето си Watermelon Sugar, което му осигури победата в категорията „Най-добро солово изпълнение“.

Дуа Липа взе наградата за „Най-добър вокален албум“, а Джон Леджънд получи статуетка за „Най-добър R&B албум“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари