IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марго Роби влиза в ролята на кукла Барби

14 юли 2021 11 00

Очаква се филмът да излезе през 2023 година

Снимка: Getty

През 2019 година компанията Mattel, която стои зад изработката на куклите Барби, обяви създаването на филм за известната си детска играчка. Тогава беше постигната сделка с Warner Brothers, а сега вече е известно и коя актриса ще влезе в главната роля. Става въпрос за Марго Роби, която ще бъде и един от продуцентите на лентата, представяйки се с компанията си LuckuChap, която създаде заедно със съпруга си Том Акърли.

Проектът ще е първият игрален филм от поредицата за Барби и първият, който се прави от Mattel Films – филмовият отдел на Mattel. Засега не са известни нито сюжетът, нито премиерната дата, но все пак има няколко известни подробности.

В прессъобщение Роби поздрави Барби за това, че промотира увереност, любопитство и комуникация сред децата и ги насърчава да се представят в различни роли – от принцеси до президенти. „За мен е чест да приема главната роля и да продуцирам този филм, за който вярвам, че ще има невероятно позитивно влияние върху децата и световната публика“, добавя актрисата.

Интересно ще е да видим на каква трансформация ще се подложи Роби, която е известна със своята отдаденост към ролите си. Виждали сме я като Харли Куин в „Самоубийствен отряд“, като Тоня Хардинг в „Аз, Тоня“ и като кралица Елизабет I в „Кралицата на Шотландия“. И макар феновете веднага да намериха прилика между Марго и Барби, звездата казва, че по принцип избягва да приема роли, базирайки се на външния си вид.

„Когато се опитвах да пробия в Холивуд, креативните роли за жени бяха лимитирани. Не исках да приема друг сценарий, в който да съм съпругата или гаджето – просто поредният стълб за създаването на мъжкия персонаж. Това беше ужасно“, споделя Роби пред Harper's Bazaar. Все пак тя приема ролята на Барби, защото смята, че филмът си заслужава и има потенциал да събуди любопитството не само на децата.

Спекулации за новата ѝ работа започнаха да се появяват още през 2015 година, след като изтече имейл от Sony, в който се разкрива, че Роби е една от кандидатките. Години по-късно, през октомври 2018-а, The Hollywood Reporter написа, че актрисата вече е в преговори за главната роля. Преди това се говореше, че Ейми Шуимър може да е куклата Барби, но актрисата се отказала няколко месеца по-късно заради конфликт в графика си. През 2017 година се предполагаше, че Ан Хатауей ще е куклата, но и това не стана.

Освен Марго Роби, филмът за Барби ще разполага с още една звездна дама. Тя обаче ще е зад камера и нейното име е Грета Гъруиг. Режисьорката също така ще напише и сценария заедно с Ноа Баумбах.

Феновете обаче ще трябва да почакат още малко преди да видят Марго Роби като Барби. Очаква се филмът да бъде пуснат през 2023 година. Преди това Грета и Ноа трябва да завършат проекта си White Noise, след което да преминат към следващия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари