IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемен скалп – фризьорът на Марго Роби с полезни съвети

20 май 2021 12 30

Специалистът разкрива коя е най-подходящата козметика

БГНЕС/IStockphoto

Грижата за косата зависи до голяма степен от това какъв тип е тя. Хората с къдрава или пък такава, която лесно се омазнява, трябва да търсят специални продукти. Но що се отнася до проблемния скалп, има универсална козметика, която може да помогне на всеки.

Косопадът е едно от нещата, с които се сблъскват доста от нас през пролетта. И тогава всички ние започваме да търсим решение, купуваме си шампоан и балсам или ограничаваме използването на пресата и машата за коса. Но понякога забравяме, че всичко се корени в скалпа. За да имаме здрава, плътна и лъскава грива, трябва да помислим и за него.

Коя е най-подходящата козметика при проблемен скалп?

Кайли Хийт, която се грижи за прическите на Марго Роби, Били Айлиш (която наскоро се изруси), Никол Кидман, Ема Робъртс, Ашли Бенсън, Рашида Джоун и още много други знаменитости, споделя какво трябва да ползваме, за да подобрим състоянието на скалпа в този случай. Тя препоръчва специален ексфолиращ серум, който насърчава неговата здравина, защото премахва натрупаната мъртва кожа и замърсявания.

Специалистът посочва пред Whowhatwear, че тя разполага с близо 10 продукта, които ползва в грижата за лицето. По думите ѝ, ние сме склонни да ползваме различни масла и кремове за тялото, но пренебрегваме скалпа.

„Аз лично имам сух скалп на тила“, казва още тя. И добавя, че той се нуждае от редовно ексфолиране и хидратиране както всяка друга част от тялото.

Какво да правим при сух и сърбящ скалп?

„Не спете с мокра коса!“, категорична е Хийт, която изтъква, че трябва да се отнасяме със скалпа по същия начин, както и с лицето или например кожата на ръцете.

„Прекаленото миене също може да причини сухота, така че опитайте да го намалите“, обяснява коафьорът на Марго Роби.

Как да се отървете от дразненето?

Понякога прекаленото опъване или стилизиране на косата с пяна или лак, може да раздразнят скалпа, особено ако той е по-чувствителен към някои съставки в тях. В тази връзка фризьорът разкрива, че ползва конкретна марка за своята грижа. И дава пример със серума за скалп, който нанася вечер и сплита косата на плитка. На сутринта я измива и няма и следа от проблема.

Кайли комбинира серума за скалпа с маска за коса, като слага първо в корените, след това останалата част разнася по краищата. Така няма никакви проблеми.

Хийт разкрива, че винаги подготвя косата си с необходимата козметика, преди да си направи прическа. Така изгражда термична защита на косъма и изглажда кутикулите. По този начин намалява риска от увреждането на косата и скалпа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари