IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Предупредих хората за него и ме заболя, когато Брад не ме послуша“

8 септември 2021 16 30

Анджелина Джоли откровено за Харви Уайнстийн, Брад Пит и кариерата си

Снимка: БГНЕС

През последните няколко седмици Анджелина Джоли постоянно е под светлината на прожекторите. Съвсем скоро ще можем да я видим като един от новите супергерои на Marvel във филма „Вечните“, но новините около нея не са свързани с това. Всъщност Джоли е по медиите заради продължаващата съдебна битка с Брад Пит, с когото спорят за попечителството над шестте си деца. Засега везните са в полза на Анджелина, но бившият ѝ съпруг не мисли да се отказва.

Актрисата наскоро се присъедини и към социалната мрежа Instagram, но не за собствено удоволствие, а да насочи вниманието на феновете си към случващото се в различни страни от Третия свят и бежанците, които бягат от войната. Първите ѝ публикации бяха свързани с Афганистан, последвани от битката за равни човешки права и осигуряването на спокоен живот по цялата планета.

Сега Джоли отново е в центъра на вниманието заради последното си дълго интервю с The Guardian. В него тя дискутира Брад Пит, Харви Уайнстийн и кариерата си в ООН. Актрисата говори за срещата си с обвинения в множество изнасилвания продуцент и как това я е накарало да откаже филм на Мартин Скорсезе заради връзката му с Уайнстийн.

Когато е попитана кога за първи път се е почувствала унизена във филмовата индустрия, Джоли отговаря „Е, без изненада, Харви Уайнстийн. Работех с него, когато бях млада“. Анджелина е само на 21 години, когато получава роля в романтичната комедия „Playing by Heart“, където Уайстийн е продуцент. Признава, че е успяла да избяга от лапите му, но смята, че много жени не споделят своите истории, защото са се измъкнали от насилието.

„Когато избягаш от стаята, си мислиш, че мъжът не е успял да те нарани, нали? Истината е, че дори опитът за насилие, е насилие“.

Що се отнася до случилото се в онази хотелска стая, Джоли отказва да споделя детайли, но признава, че било пълна злоупотреба с права. „Така беше. Беше повече от опит, беше нещо, от което трябваше да избягам. Стоях настрана и предупреждавах хората за него. Помня, че казах на Джони, първият ми съпруг, който се справи чудесно със ситуацията, да разкаже и на други мъже – да не позволят на момичета да бъдат насаме с Харви“.

Джоли БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Заради Уайнстийн Анджелина отказва роля в един от най-известните филми на Мартин Скорсезе – „Авиаторът“. Продуцентската къща, която застава зад него, е Miramax – собственост именно на Харви. В лентата играят Леонардо ди Каприо, Кейт Бланшет, Кейт Бекинсейл, Алек Болдуин, Джъд Лоу и много други. Печели 5 награди „Оскар“, включително за най-добра женска роля (Бланшет), най-добра кинематография, най-добър монтаж, най-добър декор и най-добри костюми.

„Бях поканена за „Авиаторът“, но отказах, защото Харви беше въвлечен. Не исках никога да работя отново с него. Беше ми трудно, когато Брад го правеше“.

Джоли споделя, че се е скарала с тогавашния си съпруг, когато той приема ролята във филма „Inglorious Basterds“ на Куентин Тарантино, продуциран от компанията на Уайнстийн. Допълва, че е била и обидена, когато Брад се свързва с Харви, за да го покани за продуцент на филма Killing Them Softly.

Малко по-късно в интервюто Анджелина говори и за обвиненията в домашен тормоз, направени срещу Пит. Темата беше зачекната заради новата ѝ книга Know Your Rights, която е наръчник за младите хора и техните права. Тя е кръстена на песен на групата Clash, чието заглавие също така е татуирано върху гърба на актрисата. Книгата разкрива какви права имат децата според закон на ООН, приет от 196 страни. Тя също така обяснява как да се борим за тях и предлага съвети от млади хора, които вече са се борили за правата си.

„Срещнах се с твърде много деца, които живеят с нарушени права. Не можех да разбера защо се борят за техните основни права, които са им дадени. Това много ме ядоса. Как ще решим нещо, ако въобще не говорим по този въпрос?“, казва Джоли. След това споделя, че е имала преживяване със собствените си деца в Америка, което я е навело на мисълта, че човешките права са и детски права.

Актрисата не споделя повече детайли около ситуацията, казвайки че все още се води разследване. Попитана от The Guardian дали говори за развода си с Брад Пит и обвиненията в домашен тормоз, които е направила срещу него, Джоли казва, че се е заклела да мълчи. Тогава журналистът я кара да кимне, ако говори за бившия си съпруг, и тя кимва.

„Страхувах се за безопасността на децата и цялото ми семейство“.

Брад Пит е признавал, че в миналото е имал проблеми с алкохола и е крещял на едно от децата си. Все пак той отрича, че някога ги е удрял.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Жужи ( преди 2 години )
И най-голямата любов с времето замирисва на чесън и прегоряла манджа:)!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар