IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Никой не е в безопасност в Холивуд"

24 септември 2021 18 00

Джони Деп говори за паданието си в индустрията

Снимка: БГНЕС

Джони Деп най-накрая сподели мнението си за падението си в Холивуд и заяви, че е жертва на "лов за вещици" и помоли хората да се борят срещу несправедливостта. 

Думите му бяха предизвикани от журналист, който попита актьора за т.нар. "култура на изключване" и как социалните мрежи влияят на публичните фигури. "Култура на изключване" е съвременна форма на остракизъм, при която някой е изтласкан от социалните или професионалните среди - независимо дали е онлайн, в социалните медии или лично. За тези, които са обект на този остракизъм, се казва, че са "отменени". Изразът "отмяна на културата" има предимно негативни конотации и обикновено се използва в дебати относно свободата на словото и наличието на цензура. 

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

Деп заяви, че това е "сложна ситуация", тъй като може да се разглежда като събитие в историята, продължило дълго и създало поводи за прибързано съдене от обществото. Актьорът говори на фона на скандалите с бившаа си съпруга Амбър Хърд и делото му срещу таблоида The Sun, който го определи като "бияч на жени". Джони загуби в съда, след което беше уволнен от поредицата "Фантастични животни". 

Според съдията, вестникът е имал доказателства за определянето на Деп като "бияч на жени", включително личните показания на Хърд за домашен тормоз. Актрисата е заявила, че е била подложена на системно насилие и дори се е страхувала за живота си. 

Попитан дали се чувства спокоен и защитен, Джони отговори положително. Все пак той заяви, че "културата на изключване" е движение, което е излязло извън контрол и може да засегне всеки един от нас. "Казвам ви, че нито един от вас не е защитен. Никой и извън тази стая. Не знаем кой какво си мисли във всеки един момент. Но, ако сте въоръжени с истината, това ви е достатъчно", категоричен е актьорът.

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

Филмовият фестивал в Сан Себастиан почете Деп с наградата Donostia, която отбелязва забележителни постижения във филмовия свят. Въпреки голямото признание, актьорът заяви, че едно обвинение, независимо дали е вярно, или не, може да провали кариерата ти. "Не се е случвало само на мен. Случвало се е на много хора по света". 

Деп заяви също, че Холивуд се е превърнал в твърде комерсиално място и е забравил за филмите. Според него, много семейства се абонират за стрийминг платформите, защото не могат да си позволят да отидат на кино.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари