IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ана де Армас: Заради Мерилин Монро станах плешива

15 октомври 2021 17 50

Актрисата се превъплъщава в легендарната си колежка, а лентата ще излезе следващата година

Снимка: Getty Images

Ана де Армас влиза в ролята на една от най-известните актриси в цялата история на Холивуд.

33-годишната звезда ще играе Мерилин Монро в предстоящия биографичен филм Blonde, който се очаква да излезе през 2022 година в Netflix. По първоначални планове, лентата трябваше да бъде на екран още тази година, но през лятото стана ясно, че премиерата се отлага за следващите 12 месеца.

За да се подготви за ролята си на легендарната филмова звезда, Де Армас разкрива, че е ходила плешива на снимачната площадка, за да се сдобие с емблематичната руса коса на Мерилин. „Трябваше да бъда плешива всеки ден заради русите перуки. Мерилин преминава през няколко нюанса на русото – от златно до платинено, а перуките бяха толкова добре направени, че не можех да имам нищо черно по главата си. Затова носех плешива шапка всеки ден, която започваше от челото ми и продължаваше до врата“, казва актрисата пред Byrdie.

Де Армас допълва, че е прекарвала по три часа и половина в подготовка на грим и прическа. „Мисля, че първият път, когато се видях с перуката, плаках. Може би защото бях изплашена. Но бях и много горда“. Докато актрисата преминава невероятна физическа трансформация заради ролята си, тя също така е трябвало да се постави в главата на Мерилин и да разбере през какво е преминала покойната ѝ колежка.

„Тя е преминала през много неща, които не са били лесни по онова време – те няма да са лесни и сега. Бях късметлийка, че имах месеци за подготовка. Обикновено нямаме този лукс – трябва да правим нещата бързо и да видим какво ще стане, но този път имах времето да науча някои неща“, казва Де Армас. Според нея, за Мерилин има страшно много материал, който трябва да се изучи, да се прочете, да се изслуша.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fan Page (@anasdegallery)

Монро е позната на целия свят с красотата си и провокативното си държание, но Ана споделя, че тя е покорила Холивуд и с гласа си – елемент от характера ѝ, който Де Армас изучава месеци. „Отне ми девет месеца практика с треньор по диалекти. Беше огромно изтезание, много изморително. Мозъкът ми се изпържи“, казва тя пред The Sunday Times през януари.

В Blonde Де Армас ще си партнира с Ейдриън Броуди, Джулиан Никълсън и Боби Канавале. Филмът е режисиран от Андрю Доминик и е вдъхновен от романа на Джойс Каръл Оутс. След като вижда част от лентата, авторката споделя, че проектът е „брилянтен, много докосващ и може би изненадващо феминистка интерпретация“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?.?.? (@onlydearmas)

Преди Ана де Армас да получи ролята на Мерилин, Джесика Частейн и Наоми Уотс бяха свързвани с филма, който се разработва от 2010 година. Според Андрю Доминик, това е един от десетте най-добри филма, които е правил.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари