IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Писък“ се завръща: Кортни Кокс, Дейвид Аркет и Нев Кембъл отново на екран

14 октомври 2021 10 40

11 години по-късно тримата актьори пак ще плашат киносалоните

Снимка: Getty Images

Призрачното лице се завръща, за да държи отново на тръни Кортни Кокс, Дейвид Аркет и Нев Кембъл. Точно така, дългоочакваният пети филм от поредицата „Писък“ ще бъде на екран съвсем скоро с оригиналния си актьорски състав.

Преди дни беше пуснат и първият трейлър на последната част, която ще носи просто името „Писък“, където виждаме завръщането на трите звезди, както и някои нови лица. Кайл Галнър, Мейсън Гудинг, Мики Мадисън, Дилън Минет, Джена Ортега, Джасмин Савой Браун, Соня Амар, Джак Куейд и Мелиса Барера се очаква да се появят на екран, както и Мерли Шелтън, която играе в „Писък 4“ от 2011 година.

В краткия клип виждаме как Тара Карпентър (Ортега) получава зловещо съобщение преди да вдигне телефона и да чуе страшен непознат глас, който пита „Искаш ли да поиграем на игра, Тара?“. Вратите в къщата автоматично се отключват и Призрачното лице влиза с нож в ръка.

Влизайки отново в ролята си на шериф Дуайт Райли, Дейвид Аркет се обажда на Нев Кембъл, която играе ролята на Синди Прескот, за да ѝ съобщи новината. „Има три атаки досега. Имаш ли пистолет?“, пита той, на което тя отговаря „Аз съм Сидни Прескот, разбира се, че имам пистолет“.

Малко по-късно тийнейджърите разбират, че убиецът набелязва хора, които са свързани с първоначалните жертви и се обединяват, за да се борят срещу него.

Петата част е първата в поредицата, която не е режисирана от Уес Крейвън, който почина от мозъчен тумор на 76-годишна възраст през 2015 година. Кембъл казва пред Entertainment Weekly, че е уверена в работата на новите режисьори Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет, които са дългогодишни фенове на Крейвън и работата му.

„Бях доста раздвоена. Идеята да правя тези филми без Уес Крейвън ми изглеждаше доста трудна. Обичах този човек страшно много. Но Мат и Тайлър ми написаха писмо, в което изразиха своето възхищение и огромно уважение към Уес Крейвън и говорейки за това, че той е причината те да станат режисьори и да правят такива филми, значеше много за мен“, споделя актрисата.

Кортни Кокс се завръща като разследващата журналистка Гейл Уедърс. Тя казва, че също е усетила празнината на снимачната площадка, когато Уес Крейвън вече не бил там. Двамата работят заедно по първите четири филма „Писък“. Актрисата разкрива, че със стъпването си на терен е усетила огромна тъга и и желание да види Уес. „Уес беше опора не само в професионален, но и в личен план“, казва Кокс. Според нея, режисьорът ще е доволен от това, което Мат и Тайлър са направили.

Дейвид Аркет, който среща бившата си жена Кортни Кокс именно по време на снимките на „Писък“ през 1996 година, казва, че отсъствието на Крейвън се е усещало във всеки един миг. Според него, духът на режисьора е бил постоянно на снимачната площадка и е наблюдавал процеса. „Имаше определени детайли в движението на вятъра и тогава почувствах тази енергия“, допълва Аркет.

Кевин Уилямсън, който пише сценариите за всичките пет филма досега, ще бъде в ролята и на продуцент. По този начин феновете са сигурни, че историята ще продължи да ги плаши и няма да има твърде много промени.

„Писък“ трябва да излезе по кината на 14 януари 2022 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари