IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейми Лий Къртис и Мелани Грифит за работата на майките им с Алфред Хичкок

22 октомври 2021 11 00

И обвиненията към него в сексуално посегателство

Снимка: Getty Images

Джейми Лий Къртис си спомня за майка си Джанет Лий, която е една от легендите на Холивуд.

62-годишната актриса даде интервю пред колежката си Мелани Грифит за списание Interview. Двете дами се впуснаха в миналото и заговориха за своите майки, които също като тях са се занимавали с кино и са работили с Алфред Хичкок. Мелани Грифит е дъщеря на Типи Хедрен, която участва във филмите The Birds и Marnie, а Джанет Лийй се появява в Psycho от 1960 година.

„Не знам той как се е държал с майка ти, но не е бил много мил към моята“, казва Грифит. Къртис отговаря, че Джанет едва ли би обърнала внимание на каквото и да е било лошо отношение, защото е подхождала към всяка ситуация с положителни емоции и се е опитвала да запомни само хубавите моменти. „Мисля, че движението MeToo сериозно щеше да я притесни. Не е хубаво да говоря така, защото тя е мъртва и аз слагам думи в устата ѝ, но смятам, че тя нямаше да каже нито една лоша дума за Хичкок“, категорична е Къртис. Тя допълва, че най-вероятно майка ѝ и тази на Мелани Грифит са били в постоянна борба една с друга.

Джейми Лий

Джанет Лий (по средата) и Джейми Лий Къртис (вдясно). Снимка: Getty Images

Джейми разкрива, че Джанет едва ли би се оплакала от нещо, защото се е опитвала винаги да бъде благодарна за възможностите, които получава и да ги приема като огромен подарък. „Мисля, че това беше нейната философия. Просто поглежда към дадена ситуация и си казва, че това е начинът, по който всичко е трябвало да стане“.

Мелани Грифит обаче споделя съвсем различни истории за Хичкок. Тя разказва, че режисьорът е бил доста агресивен към майка ѝ по време на работата им заедно. Типи Хендрен разкри през 2016 година, че Хичкок я е преследвал и сексуално насилвал през 60-те години на миналия век. „Знаеш ли, че тя беше част от движението MeToo, но по нейно време тези обвинения не са били приемани. Била е заглушавана и самият Хичкок е правил всичко възможно гласът ѝ да не се чуе“, казва Грифит.

Мелани Грифит

Мелани Грифит и майка ѝ Типи Хедрен. Снимка: Getty Images

Джейми Лий Къртис наскоро се превъплъти в своята майка, обличайки се като героинята ѝ Марион Крейн от филма „Психо“. С този костюм тя се появи на червения килим на филма си Halloween Kills, който се явява като дванадесетото продължение от хорър поредицата на Хичкок. Джанет Лий умира през октомври 2004 година на 77-годишна възраст.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари