IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емили Ратайковски разкри повече за дебюта си като писател

14 ноември 2021 21 00

Моделът представи книгата „Моето тяло“ преди броени дни

БГНЕС

БГНЕС

След като години наред я виждахме по модните подиуми и в реклами на известни марки, дойде време да наблюдаваме израстването на Емили Ратайковски. Моделът се промени доста откакто роди първото си дете, а ето, че сега ни изненада и с това, че е станала писателка. Преди броени дни тя представи официално първата си книга, която носи заглавието „Моето тяло“.

Малко след официалната промоция в Ню Йорк, красавицата разкри повече подробности за своя дебют в сферата, за която мнозина смятат, че ѝ е чужда. Пред Bustle тя разкри, че в началото просто написала няколко есета, но в един момент поривът те да влязат в книга станал по-голям. Ето защо тя се обърнала към писателите Ариел Леви, Джен Силвърман и Стефани Данлър. Тогава тя им написала нещо от сорта:

„Хей, харесвам как пишете. Можете ли да ми кажете дали съм ужасна?“, визирайки своите текстове.

Емили се зарадва, когато вижда отговорите и на трите, които я насърчават да продължи да пише.

„Стефани нямаше представа коя съм, когато ѝ изпратих имейл и беше нещо като: „Не съм сигурна какво търсиш, но ако се чудиш дали си писател, значи си“, спомня си тя.

Женското тяло – тема номер едно в книгата

Ратайковски изтъква, че всяко едно есе, което публикува в четивото, е свързано с женското тяло. „Ако не моето, то тялото на майка ми, на известна жена или на приятелка“, добавя тя. Чрез тях тя предава мислите за това каква е ролята на жените в обществото и колко често върху тях се упражнява натиск – за начина, по който се облича, държи, за това колко често прави секс или как и кога ще флиртува...

„Написах тази книга, за да разбера по-добре преживяванията, които оказаха влияние върху моите вярвания и политика. Някои от най-ценните, проницателни и открити разговори, които някога съм водила, са били с моите близки приятелки“, споделя още Ратайковски, показвайки книгата на своите последователи в Instagram, надявайки се, че хората ще съдят за написаното, едва когато го прочетат.

Емили признава, че писала книгата, докато била още бременна и в един момент напрежението си казало думата, но тя решила, че ще я завърши преди бебето да се роди.

Писала в пълния си блясък

По думите на звездата, за нея е важно да се чувства добре, за да има вдъхновение за писане. Тя сътворила есетата сред завивките у дома, но не по пижама, а в пълния си блясък. Тя просто ставала сутрин, вземала си душ, слагала удобни дрехи и лек грим. След това отново се връщала там, където си почива най-добре. И това определено помогнало за дебютната книга!

„За да бъде ясно, това означава, че се връщам в леглото – обичам да пиша от леглото, което съпругът ми смята за абсолютна лудост“, завършва Ратайковски.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари