IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магията се завръща! Хари, Рон и Хърмаяни влизат отново в Хогуортс

17 ноември 2021 14 50

Даниел Радклиф, Рупърт Гринт и Ема Уотсън се събират за първи път от 10 години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

„Ти си магьосник, Хари“.

Тези думи са до болка познати на феновете на „Хари Потър“ по целия свят. Първият филм – „Хари Потър и философският камък“ – излиза на 16 ноември 2001 година. Тогава виждаме магията на едноименните книги на Дж. К. Роулинг да оживява на големия екран и още повече се влюбваме в нея. За първи път видяхме Даниел Радклиф, Рупърт Гринт и Ема Уотсън като Хари Потър, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър, които още на 11 години се превръщат в световни звезди.

„Хари Потър и философският камък“ задава тон на една магическа поредица, която няма аналог и до днес. Деца и възрастни се тълпяха пред киносалоните за поредното парче история от невероятните книги на Дж. К. Роулинг и целият свят изживяваше мъките и щастието, което застигаше както героите, така и истинските актьори.

Даниел Радклиф,

Снимка: Getty Images

По време на развитието на поредицата феновете трябваше да се сбогуват с двама важни актьори. В „Хари Потър и философският камък“ виждаме професор Дъмбълдор да бъде изигран от Ричард Харис. Актьорът, за съжаление, умира през 2002 година, малко след края на снимките на „Хари Потър и Стаята на тайните“, след което е заменен от Майкъл Гамбън. През 2016 година пък Алън Рикман също си отива от този свят след борба с рак на простатата.

През 2011 година светът си каза сбогом с Хари, Рон, Хърмаяни и училището за магии и вълшебства Хогуортс. След това от Warner Brothers направиха два филма за поредицата „Фантастични животни“, които служат като предистория на „Хари Потър“, но не успяват да постигнат същия успех. Тази година „Хари Потър и философският камък“ успя да достигне 1 млрд. долара печалба от продажба на билети, след като в Китай беше пусната негова 4K версия.

Сега, 20 години след излизането на първия филм, феновете отново ще видят любимците си на екран. Е, няма да е на голям екран, но все пак е нещо.

На 16 ноември беше обявено, че Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт ще се съберат на едно място, 10 години след раздялата си. От HBO зарадваха мъгълския свят с новината, че Хари, Рон и Хърмаяни отново ще влязат в Хогуортс за едно специално събитие, което ще бъде излъчено на 1 януари 2022 година.

В допълнение към оригиналното трио, на екран ще видим Ралф Файнс (Волдемор), Хелена Бонъм Картър (Белатрикс Лестранж), Роби Колнтрейн (Хагрид), Гари Олдман (Сириус), Имелда Стентън (Долорес Ъмбридж), Том Фелтън (Малфой), Джеймс и Оливър Фелпс (Джордж и Фред), Марк Уилямс (Артър Уизли), Бони Райт (Джини Уизли), Алфред Енок (Дийн Томас), Матю Луис (Невил), Евана Линч (Луна), режисьорът Крис Колумбус, който прави първите два филма, и още много други.

Хари Потър

Том Фелтън, Ема Уотсън, Рупърт Гринт, Даниел Радклиф и Матю Луис. Снимка: Getty Images

Събитието ще носи името „Хари Потър 20-а годишнина: Завръщане в Хогуортс“ и ще бъде достъпно на 1 януари 2022 година по HBO Max, а през пролетта ще е достъпно и в платформите на TBS и Cartoon Network. Малко след това в киносалоните ще бъде пуснат и новият филм „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“.

„Тази ретроспекция е за всички, чийто живот беше докоснат от този културен феномен – от талантливия актьорски състав и екип, които изляха сърцето и душата си в тази невероятна филмова поредица до отдадените фенове, които продължават да поддържат живота на Магическия свят 20 години по-късно“, казват от Warner Brothers.

Името на Дж. К. Роулинг обаче никъде не беше споменато. Въпреки че „Хари Потър“ си остава любима поредица на милиони, авторката на книгите беше критикувана заради коментарите си относно транссексуалната общност, след като заяви, че трансджендърите трябва да бъдат определяни според биологичния си пол. Източник, близък до проекта, споделя, че специалното събитие ще се фокусира върху създателите на филма и основния актьорски състав. Все пак Роулинг ще бъде включена в архивни видеа. Дж. К. Роулинг няма да участва в проекта.

След обявяването на специалния епизод, Ема Уотсън сподели снимки, с които почете 20-ата годишнина от първия филм. Първия кадър показва нея, Рупърт Гринт и Даниел Радклиф като деца, а вторият е на целия екип на „Хари Потър и философският камък“. По този начин актрисата потвърди за създаването на нов проект и благодари на феновете, които продължават да поддържат духа на цялата магическа история.

„Хари Потър беше моето семейство, моят дом, моят свят и Хърмаяни (още е) любимият ми измислен герой на всички времена. Помня, че един журналист ми каза, че се дразни колко много пъти по време на интервю казвам, че се чувствам късметлийка... но така си беше! И все още се чувствам по този начин“, пише Уотсън.

Тя заяви, че е горда от факта, че е участвала в създаването на тази поредица, но и също така се гордее със своите колеги и хората, в които са се превърнали. „Горда съм, че бяхме мили един с друг, че се подкрепяхме и че създадохме нещо значимо“. Уотсън благодари на феновете, които продължават да показват своята подкрепа след толкова време. „Магията на света няма да съществува без вас“. Актрисата пише, че екипът и колегите ѝ все още ѝ липсват и им благодари за работата. Накрая на съобщението си Ема потвърди, че на 1 януари се очаква магическо събитие, което няма търпение да гледа.

Според официалното съобщение, ретроспекцията ще разказва вълшебната история на създаването на „Хари Потър“ чрез дълги интервюта и разговори с екипа и актьорите, както и ще покани феновете на едно магическо пътешествие през една от най-обичаните филмови поредици.

„Магията се усеща във въздуха, след като целият невероятен актьорски състав се завръща у дома, в Хогуортс, където започна всичко преди 20 години. Вълнението е огромно, като те се подготвят да разведат феновете на едно специално пътешествие, за да им покажат как се правят тези невероятни филми“, казва продуцентът Кейси Патерсън.

„Хари Потър 20-а годишнина: Завръщане в Хогуортс“ ще бъде показан на 1 януари 2022 година по HBO Max.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари