IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адел напусна интервю след обида на журналист

22 ноември 2021 18 00

Мат Доран беше отстранен от работа за две седмици

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

На 19 ноември Адел пусна своя дългоочакван четвърти студиен албум, носещ името „30“. Изпълнителката си беше взела почивка от славата, през която успя да отслабне и да се справи с последиците от развода си със Саймън Конеки. Феновете постоянно питаха Адел кога ще пусне нова музика и тя най-накрая ги зарадва.

Албумът „30“ веднага се превърна в хит в музикалните платформи, като постави рекорд след рекорд. Само няколко часа, след като беше пуснат, той измести Тейлър Суифт и нейния презаписан Red от челната позиция в iTunes. Песента Easy on Me, която беше пусната няколко седмици преди излизането на „30“ пък се превърна в номер 1 във всички музикални класации по света и счупи рекорда за най-слушана песен за един ден в Spotify.

За да отпразнува пускането на албума си, Адел направи специален концерт в Лос Анджелис, придружен и с интересно интервю пред Опра Уинфри. Подобно на Хари и Меган, изпълнителката беше поканена в градината на водещата, където разкри детайли за развода, отслабването, новата си връзка с Рич Пол и какво я е накарало да напише най-новия си албум.

Въпреки че интересът към Адел е огромен през последните няколко месеца и „30“ беше един от най-чаканите албуми, явно не всеки се е насочил към музикалните платформи на 19 ноември. И тази грешка се наказва жестоко. Просто питайте журналиста Мат Доран.

Доран е трябвало да направи интервю с Адел по случай пускането на новата ѝ музика, но нещата не са се получили както трябва. На 4 ноември той пътува от Австралия до Лондон за специална среща с изпълнителката, която обаче се превръща в катастрофална за него и телевизията му. Доран е водещ на предаването Sunrise по Канал 7.

След като се среща с Адел, Мат започва да я разпитва по всякакви въпроси, свързани с личния ѝ живот, развода ѝ със Саймън Конеки и визията ѝ. По едно време изпълнителката пита журналиста какво мисли за албума ѝ „30“, който е излязъл в същия ден, а Доран признава, че все още не го е слушал. Това накарало Адел да прекъсне интервюто и да си тръгне. Според медиите, от Sony, които държат правата за музиката ѝ, са забранили на Канал 7 да публикува разговора.

Цялото фиаско струвало на австралийската телевизия около милион долара. Все пак от Канал 7 все още имат право да излъчат специалния концерт на Адел и интервюто ѝ пред Опра, както и да промотират двете събития в социалните си канали. В резултат на всичко това Доран е бил отстранен от работа за две седмици.

„Съжалявам, не беше нарочно“

Малко след това журналистът заяви пред колегата си Ник Табакоф, че никога не е бил официално отстранен, въпреки че е липсвал от екрана. Той се извини за поведението си пред Адел и каза, че се чувства ужасно за грешката си. „Това беше грешка, но не съм я направил нарочно“, категоричен бе Доран. Журналистът призна, че е пропуснал имейл, в който са му били изпратени всичките 12 песни от албума.

Доран отрече да е бил отстранен от работа, въпреки че липсваше от екрана за две седмици. Засега няма яснота дали журналистът е бил глобен и дали той отново ще получи възможност за интервю с Адел.

Spotify уважиха желание на Адел

И докато Мат Доран се опитва да си върне репутацията и се надява Адел все някога отново да се срещне с него, от Spotify показаха как трябва да се държим с изпълнителка като британката.

Музикалната платформа уважи молба на Адел, премахвайки бутона си за разбъркано пускане на песните в оригиналните албуми на всички изпълнители. Това означава, че феновете ще трябва да слушат парчетата в подредбата, в която авторът ги е поставил. Потребителите все още могат да разбъркват песните в албумите, които сами са си съставили.

Адел веднага благодари за жеста, като заяви, че това е била единствената молба, която е имала към променящата се музикална индустрия. „Нашето изкуство разказва история и нашите истории трябва да бъдат чути в подредбата, която сме направили. Благодаря ви, Spotify, че слушате“, написа изпълнителката в социалните мрежи. Тя допълни, че всеки един музикант прави песните си с изключителна грижа и мисъл и те трябва да бъдат слушани с внимание.

„Всичко за теб“, беше отговорът на Spotify след благодарността на Адел.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Зеленоок ( преди 2 години )