IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Дрейк със сигурност няма да спечели награда „Грами“?

7 декември 2021 17 40

Въпреки двете си номинации

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако чакате да видите дали Дрейк ще прибере поредната си награда „Грами“ тази година, може да спрете да се надявате.

Множество американски медии потвърдиха, че рапърът се е отказал от двете си номинации, които получи в края на ноември. Въпреки че официалните причини остават неясни засега, източник сподели, че решението е било взето съвместно от Дрейк и мениджърската му компания. От „Грами“ веднага са уважили молбата и са изтеглили името на рапъра от състезателните списъци.

„Звукозаписната компания получи молба от Дрейк/неговия мениджър за премахване на номинациите му от финалните ни бюлетини и тази молба беше уважена“, казва представител на Академията пред NBC.

На 23 ноември изпълнителите Карли Пийърс, BTS, Джон Батист и H.E.R обявиха звездния списък на номинираните за награди „Грами“. Дрейк получи две номинации, включително за „Най-добро рап изпълнение“ за песента Way 2 Sexy и „Най-добър рап албум“ за Certifed Lover Boy.

Новината за оттеглянето на рапъра от състезанието съвпадна с деня, в който от Академията пуснаха бюлетините за гласуване. Според Variety, няма да бъде добавян нов състезател на мястото на Дрейк, а просто в тези категории, в които той е попаднал, ще се борят само четирима изпълнители. Причината е, че гласуването вече е започнало и няма как да се правят промени.

Дрейк е носител на четири награди „Грами“, но въпреки това не е най-големият фен на церемонията. През ноември 2020 година той подкрепи колегата си The Weeknd, който нападна Академията, след като не попадна в нито една категория. „Мисля, че трябва да спрем да се шокираме всяка година от развалената връзка между важната музика и тези награди и просто да приемем, че това, което някога беше най-високата чест в музиката може да няма значение за сегашните артисти и тези, които ще дойдат след това“, написа рапърът в социалните мрежи. Той допълва, че ситуацията прилича на надеждите един човек да се промени, но той да продължава да прави същите глупости.

Според изпълнителя, The Weeknd е трябвало да попадне поне в две категории, като е бил сигурен победител в „Албум на годината“ и „Песен на годината“. Дрейк продължава и казва, че е време да се направи нещо ново, което може да бъде развито във времето и да се предаде на следващите поколения.

Много фенове пък помнят как през 2019 година речта на рапъра беше съкратена от телевизиите. След като той печели „Най-добра рап песен“ за God's Plan, Дрейк има много неща, които иска да каже, но те не стигат до зрителите, защото продуцентите на телевизията, която излъчва „Грами“ са решили да го прекъснат. Източник споделя, че рапърът е направил дълга пауза, която е била приета от продуцентите като край на речта и затова са пуснали рекламите.

Веднага след това те са предложили на Дрейк да довърши речта си и за зрителите, но той е заявил, че казал всичко, което иска и е напълно доволен.

Наградите „Грами“ ще бъдат раздадени на 31 януари 2022 година в Лос Анджелис.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари