IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Киану Рийвс протяга ръка на болни от рак

8 януари 2022 16 30

Скоро ще го видим в сериал

БГНЕС

БГНЕС

В края на октомври 2021 г. стана ясно, че Киану Рийвс е направил трогателен жест към каскадьорския екип на филма „Джон Уик 4“. Тогава Брус Ли Консепсион, Джеръми Маринас, Дейв Камарило и Лий Киан – мъжете, отговарящи за най-сложните сцени, се похвалиха със скъпи часовници, гравирани със специално послание от него. Техни колеги пък получиха специални екипи с инициалите на холивудската звезда. А днес, малко след премиерата на „Матрицата“ разбираме, че актьорът е дарил част от хонорарите си от първия филм от франчайза.

Рийвс е получил авансово плащане от 10 милиона долара, като малко след това взел 10 % от приходите от прожекции в кината, които възлизат на 35 милиона долара. От общата сума той решил да задели 70% за фонд за борба с левкемията.

Киану неслучайно помага на хора, болни от рак. Преди години диагностицират сестра му с горепосоченото коварно заболяване и той се погрижва за нейното лечение и дори се премества да живее по-близо до нея. От 2001 г. тя вече е в ремисия, но той решава да продължи започнатото, учредявайки специален фонд.

„Тя винаги се е грижела за мен. И аз ще се грижа за нея по същия начин“, разкрива холивудската звезда.

Скромен, кaкто винаги, той споделя още:

„Не искам фондацията да носи моето име, просто я оставете да си свърши работата“.

Междувременно Daily Mail съобщава, че актьорът е направил и друго дарение. Той раздал част от хонорарите си от другите два филма от „Матрицата“ на свои колеги, създаващи визуалните ефекти и костюми към поредицата.

През лятото на миналата година Киану проведе 15-минутна среща в Zoom, която продаде на търг. По този начин той подкрепи деца, болни от рак.

Феновете нямат търпение да го видят в сериал

Много години почитателите на Рийвс се надяват да го видят на телевизионния екран, в сериал, който бива излъчван поне няколко пъти седмично. Ето че през 2022 г. те най-сетне ще имат тази възможност.

Малко след като се поздравихме за Нова година стана ясно, че Киану е подписал договор за участие в адаптацията на книгата The Devil In the White City. Тя ще бъде продуцирана от Леонардо ди Каприо и Мартин Скорсезе.

Всички се чудят каква точно роля ще бъде дадена на звездата от „Матрицата“. Все още няма подробности за това по кое време ще стартират снимките.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари