IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актьорът О Йон-су с историческа победа на „Златен глобус“

11 януари 2022 14 50

Той стана известен с ролята си в Squid Game

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Един от любимите персонажи в сериала Squid Game току-що сътвори история в Холивуд.

В неделя О Йон-су спечели „Златен глобус“ за ролята си в хитовата продукция на Netflix, превръщайки се в първия корейски актьор, който прибира статуетката. Церемонията по връчването на наградите се провежда от 1944 година, когато се ражда и Йон-су.

77-годишният актьор играе играч 001 с истинско име О Ил-нам и спечели в категорията „Най-добър актьор в поддържаща роля в сериал, минисериал или телевизионен филм“. Той победи впечатляваща конкуренция, която включва Били Крудъп и Марк Дюплас (The Morning Show), Кийран Кълкин (Succession) и Бретт Голдстин (Ted Lasso).

Персонажът на Йон-су – възрастен мъж с младежки дух – бързо се превърна в любимец на публиката. 001 или О Ил-нам е един от 456-те състезатели в играта Squid Game, които трябва да се борят за голямата награда. Правилата са прости – изпълняваш препятствията без грешка и продължаваш напред. Ако обаче отпаднеш, умираш. За всеки отпаднал играч към голямата награда се прибавят 1 млрд. йоана. Целта на всеки от състезателите е да покрие дълга си, който има в реалния свят.

Не само че наградата на Йон-су е първа за него и за Южна Корея, но това е и първата му номинация. „Докато О Йон-су е уважаван актьор в родната си Южна Корея, присъствието му в категориите за „Златен глобус“ беше първо за него и това беше първата му победа“, се казва в официалния сайт на наградите.

Актьорът не беше в Лос Анджелис, за да приеме статуетката си, тъй като тазгодишната церемония беше доста по-различна от минали години. Събитието дори не се излъчи по телевизията заради скандала, който се разрази през 2021 година. Тогава беше съобщено, че сред 87-те членове на Холивудската асоциация за чуждестранна преса няма нито един чернокож журналист, който да определя номинациите и победителите за „Златен глобус“. По тази причина от NBC решиха да не излъчват церемонията докато съществени промени не бъдат направени. Все пак наградите бяха раздадени дори без публика, журналисти и гости.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CinefiloCl (@cinefilocl1)

О Йон-су обаче не е единственият представител на Южна Корея, който сътвори история. Сериалът Squid Game се превърна в най-гледаното шоу в историята на Netflix, привличайки 111 млн. зрители по целия свят. Успя да победи дори кралската драма Bridgerton.

С толкова голям успех, вторият сезон беше задължителен и той вече е в процес на измисляне. Според създателя на сериала Хуанг Донг-хьок, той може да продължи дори и до трети сезон. Той сподели, че вече се водят преговори с Netflix и ще се стигне до решение съвсем скоро.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари