IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филмовата песен, която успя да победи Адел

14 януари 2022 09 00

За първи път от две години насам саунтрак е на първо място

Снимка: Forum Film

Снимка: Forum Film

Феновете не могат да спрат да слушат песните от анимацията „Енканто“

Филмът на Disney се появи на големия екран на 24 ноември, а месец по-късно стана достъпен и за потребителите на платформата Disney+.

С песни от Лин-Мануел Миранда, който създава мюзикъла „Хамилтън“ и музикалния фон на анимацията „Моана“, саунтракът на „Енканто“ успя да се превърне в първия от две години насам, който достига до номер едно в класацията на Billboard 200. Той наследява тази чест от друг филм на Disney – „Замръзналото кралство 2“, който достигна върха през декември 2019 година. Другото постижение, с което музиката на „Енканто“ може да се похвали е, че детронира албума „30“ на Адел, който прекара цели шест седмици на първото място.

„Не говорим за Бруно“ и „Повърхностно налягане“ – в момента са най-популярните песни от анимацията. Филмчето на Disney е едва шестото анимационно, от което излиза музика, оглавяваща класацията на Billboard. Другите са „Любопитният Джордж“ (2006), „Цар Лъв“ (1994), „Похахонтас“ (1995), „Замръзналото кралство“ (2014) и „Замръзналото кралство 2“ (2019).

В неделя „Енканто“ успя да спечели и награда „Златен глобус“ за най-добра анимация.

Магическата история на филмчето разказва за невероятното семейство Мадригал, което живее на отдалечена планина в Колумбия в магическа къща, наречена „Енканто“. Магията на дома е благословила всеки един член на семейството със специални и уникални дарби, вариращи от супер сила до говорене с животни или лекуване. Единственият човек, който няма дарба е Мирабел.

Когато Мирабел, която на български е озвучена от Веси Бонева, разбира, че магията около „Енканто“ е в опасност, тя осъзнава, че може би е единственият спасител на семейството си. Във филма ще чуете още гласовете на Филип Аврамов, Теодор Койчинов, Прея и други.

„Енканто“ все още е в кината.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари